2 min. čitanja

Više od dvije tone kokaina isplivalo na zapadnu obalu Francuske

Više od dvije tone kokaina isplivalo na zapadnu obalu Francuske
Foto: Pixabay

Više od dvije tone kokaina upakiranog u vreće, čija se vrijednost procjenjuje na 150 milijuna eura, isplivalo je u nedjelju i srijedu na zapadnu obalu Francuske.

U nedjelju ujutro na plaži Réville (Manche) otkriveno je nekoliko vreća s oko 850 kg kokaina, a u srijedu je na francuskoj obali Cotentin kod Vicq-sur-Mera more izbacilo još šest vreća.

Lokalni izvori bliski istrazi potvrdili su informaciju da je u srijedu pronađena tona i pol kokaina, čime je ukupna količina dosegla "povijesne" 2,3 tone.

Pomorska prefektura La Manchea i Sjevernog mora podsjetila je u srijedu da je početkom tjedna tužiteljstvo u Cherbourgu otvorilo istragu.

Podrijetlo hermetički zatvorenih bala koje je more izbacilo na francusku obalu nije utvrđeno. Možda su namjerno bačeni u more kako bi izbjegli kontrolnu točku ili su možda sami pali s broda, rekao je izvor blizak slučaju.

Ponekad se takvi svežnji spremaju na trup broda i ne stavljaju unutra. Tako se mogu odvojiti, ovisno o stanju mora, dodao je drugi izvor.

Pomorska prefektura priopćila je da su pomorski prilazi sektoru North Cotentin pod posebnim nadzorom. Također, iznijeli su brojke od 27,7 tona kokaina koliko je zaplijenjeno u 2022. godini, što je 5% više u odnosu na godinu prije.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

More izbacilo 800 kilograma kokaina na plažu
Oko osamsto kilograma kokaina zapakiranih u trideset vreća pronašle su u nedjelju vlasti na plaži na sjeveru Francuske. Lokalna policija je regionalnom radiju potvrdila kako je na plaži pronađeno oko osamsto kilograma kokaina te da je droga bila zapakirana u trideset vreća. Još nije jasno…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.