Više od 300 volontera očistilo obalu i podmorje Lošinja

LOŠINJ – Nema što vrijedni volonteri nisu pronašli na obali i u podmorju lošinjskog akvatorija u velikoj akciji čišćenja okoliša nazvanu More zna, otok pamti, koja je organizirana tijekom vikenda.

Čak 360 volontera udružilo je snage kako bi s lošinjske obale i podmorja uklonilo više od 30 kubičnih metara raznog otpada. Nema čega u moru nije bilo – od već standardnih automobilskih guma, plastične i staklene ambalaže, do zahrđalih željeznih vrata. Vrijedne ruke brojnih volontera očistile su i veliku površinu lošinjske obale.

Foto: TZ Mali Lošinj

54 ronioca i ekipa na kopnu čistili su malološinjsku uvalu, obalu od Velopina do Borika, uvalu Čikat, šetnicu te obalu od ferala do Rovenske u Velom Lošinju te 2km staze od Osora do Tržića u Nerezinama.

Ekološku akciju organizirali su Institut “Plavi svijet” i Ronilački centar “Subseason”, Grad Mali Lošinj i tamošnja Turistička zajednica, Jadranka turizam te nekoliko udruga i klubova kako bi ukazali na potrebu očuvanja prirodne baštine lošinjskog podmorja.

Foto: TZ Mali Lošinj
Foto: TZ Mali Lošinj
Foto: TZ Mali Lošinj
Foto: TZ Mali Lošinj

Organizatori ističu da je svrha projekta upozoriti na problem otpada na morskom dnu i plažama te promicati održiva rješenja za očuvanje morskog okoliša.

K.B.

PROČITAJTE JOŠ:

Eko akcija na Lošinju: „More zna, otok pamti“