1 min. čitanja

Više od 100 brodova sa žitaricama zapelo u vodama kod Istanbula

Više od 100 brodova sa žitaricama zapelo u vodama kod Istanbula
Foto: Pixabay/Ilustracija

Rusko izaslanstvo koje od početka kolovoza sudjeluje u pregledu brodova s ukrajinskim žitaricama u Istanbulu povlači se "na neodređeno vrijeme", priopćio je u nedjelju navečer Centar za zajedničku koordinaciju (JCC).

- Izaslanstvo Ruske Federacije objavilo je da prekida sudjelovanje u provedbi aktivnosti Inicijative, pa tako i u pregledima, na neodređeno vrijeme - ističe se u priopćenju JCC-a koji nadzire provedbu ugovora o izvozu ukrajinskih žitarica.

Tursko ministarstvo obrane priopćilo je ranije u nedjelju da se pregledi teretnih brodova s ukrajinskim žitaricama nastavljaju iu ponedjeljak u Istanbulu.

Moskva je u subotu objavila da više neće sudjelovati u ugovoru o izvozu ukrajinskih žitarica pozivajući se na napad dronovima na njezine brodove.

JCC je izvijestio da 112 teretnih brodova čeka na pregled u vodama kod Istanbula.

Ugovor koji je stupio na snagu 1. kolovoza a istječe 19. studenog, omogućio je izvoz više od 9,5 milijuna tona žitarica i drugih poljodjelskih proizvoda iz ukrajinskih luka, objavio je JCC, prenosi N1.

Hina

PROČITAJTE JOŠ:

UN poziva da se “hitno” riješi zastoj u izvozu žita
UN je u ponedjeljak zatražio da se “hitno” riješi zastoj u izvozu ukrajinskog žita jer 150 brodova čeka inspekcije u Mramornom moru. Kijev je optužio Rusiju da blokira punu provedbu dogovora o izvozu žita, sklopljenog uz posredovanje UN-a i Turske u srpnju, koji idući mjesec treba obnoviti. Rusija…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.