1 min. čitanja

Virska komunalna rapsodija - ukupno izvedeno 7.200 priključaka na vodu i kanalizaciju

Virska komunalna rapsodija - ukupno izvedeno 7.200 priključaka na vodu i kanalizaciju
Foto: Kažimir Škrbić

3.600 korisnika virske vodovodne i kanalizacijske mreže prilično je sretno jer su im životi postali kvalitetniji nakon ozbiljnih infrastrukturnih radova koji se ovdje odvijaju.

Dva mjeseca nakon završetka radova u naselju Prezida, projektu treće faze izgradnje vodovodne i kanalizacijske mreže otoka Vira s kojim je postotak izgrađenosti premašio trećinu otoka i zaokružio izvedenost na 7.200 priključaka i 3.600 korisnika, komunalno poduzeće Vodovod Vir ponovno se zahuktalo s radovima u naselju Centar i drugim dijelovima otoka pokrivenima ovom mrežom. Stalna gradnja novih objekata, obiteljskih kuća i apartmanskih zgrada, istovremeno predstavlja i nove zahtjeve za priključcima na sustav vode i odvodnje.

- Svaki dan dobivamo nove zahtjeve. Mislili smo kako za naselje Centar više neće biti značajnijeg interesa, ali smo samo prošlog tjedna dobili deset novih zahtjeva. Općenito je izdano puno građevinskih dozvola za Vir, Nin, Privlaku i Vrsi – kaže direktor Vodovod Vira Hrvoje Bašić.

To znači kako za kolodvor i dio otoka od kolodvora do virske crkve postoji mogućnost spajanja na vodu, dok se na prostoru od crkve do Prezide stanovnici otoka mogu spojiti na vodu i kanalizaciju.

Kako je dio radova treće faze uključio i radove u naselju Virić, odnosno onaj dio Virića koji se slobodnim padom mogao obuhvatiti na južni dio otoka, mogućnost spajanja postoji i na tom dijelu Vira.

Nakon uspješnog obavljenog tehničkog pregleda Vodovod Vir je dobio uporabnu dozvolu, pa je time naselje Prezida – kao i naselja Miljkovica i Luka, koje s obalnim kolektorom i crpnim stanicama čine jedinstvenu južnu zonu vode i odvodnje – šest godina od početka gradnje završena priča. U Centru će se raditi do ljeta, a odgovorni tvrde kako zaista ima jako puno posla.

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.