2 min. čitanja

Vir prvi put u povijesti dobio dva prva razreda s 33 učenika

Vir prvi put u povijesti dobio dva prva razreda s 33 učenika
Foto: Pixabay/Ilustracija

Područna osnovna škola u Viru prvi put ima generaciju prvašića podijeljenih u dva razreda.  

- Želim vam uspješan početak obrazovanja u našoj školi i sretno odrastanje. Postanite dobri učenici, na ponos vaših roditelja i cijele zajednice - poručila im je Verica Škibola, ravnateljica Osnovne škole Privlaka kojoj virska Područna škola pripada. U učionicama i školskim klupama prvašiće su dočekali pokloni koje im je pripremila Općina Vir i virska Turistička zajednica, kao i novi parket čije je postavljanje financirala Zadarska županija te od ranije nabavljene pametne ploče uz pomoć kojih će novopečeni školarci stjecati znanje.

Na kraćem druženju sa školarcima i njihovim roditeljima bili su načelnik Općine Vir Marino Radović i direktor virske Turističke zajednice Srđan Liverić. Učiteljicama prvašića Martini Rančić i Marijani Mustać donijeli su cvijeće i pozdravili prvašiće, pa je načelnik Radović potom obavijestio roditelje kako je rok za podnošenje zahtjeva za financiranje školske opreme za školsku godinu 2022./2023. produžen do 9. rujna. Riječ je o 2.500 kuna koje od Općine Vir roditelji školske djece redovito dobivaju putem zahtjeva nakon objave javnog poziva. Prethodno je rok bio do 26. kolovoza.

- Ponosni smo na činjenicu kako imamo dva prva razreda. Sve što radimo kao jedinica lokalne samouprave, upravo je zbog djece koja predstavljaju našu budućnost. Nova školska zgrada zato nam se nameće kao obaveza - kazao je načelnik Radović. Prvi školski dan nije bio samo za prvašiće, nego i za čak stotinu virskih osnovnoškolaca koji su danas sjeli u školske klupe Područne škole u Viru. Od ukupno 300 školaraca u OŠ Privlaka, računajući virske učenike od petog do osmog razreda u privlačkoj školi i one mlađe u virskoj područnoj, za njih 170 danas je bio prvi školski dan.

- Lijepo smo uredili i opremili učionice, pa sada imamo pravi ugođaj za rad i učenje. No jedino pravo rješenje za Vir je nova školska zgrada, ova stara se teško održava i postaje pretijesna - dodala je ravnateljica Škibola. Nova pedagoška godina počela je također za 70 mališana u Dječjem vrtiću Smješko, pa su načelnik Radović, direktor Liverić i pročelnica Upravnog odjela Ureda načelnika Kristina Perić pozdravili djelatnice vrtića i mališane. Ove godine kao Mravići, Bubamare i Leptirići, virski mališani stjecat će nove vještine, pogotovo 25 zasad upisanih predškolaraca koji će dogodine također u dva razreda.

- Iako radimo cijelu godinu, nama je danas bio početak nove pedagoške godine. Sve smo posložili, pripremili te formirali grupe s tri odgajateljice kako bi rad dignuli na višu razinu. Došla su nam neka nova djeca i odgojiteljice – predstavlja ravnateljica Smješka Julijana Begonja nove vrtićke tete Ninu Skoblar Fatović, Lidiju Poljak i Mirjanu Dadić. One će se pridružiti odgajateljicama Mladenki Begonji i Ireni Mandić (Bubamare), Mariji Lipovac i Romani Budija (Mravići) te Nikolini Karamović i Ivani Bašić (Leptirići). Ostatak vrtićke ekipe je poput pobjedničkog tima koji se ne mijenja: pedagoginja je Marina Grbić Malnar, zdravstvena voditeljica Silvija Vučetić, administratorica Danijela Kapović, pomoćna kuharica Silvija Begonja te spremačice Slobodana Malinovec i Marina Jurić, piše Zadarski.hr

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.