2 min. čitanja

Vir djeci financira školsku opremu - na račune korisnika sjeda 84,3 tisuće eura!

Vir djeci financira školsku opremu - na račune korisnika sjeda 84,3 tisuće eura!
Foto: Pexels

Ovo ide u rubriku "rekordno", a radi se zaista o značajnoj pomoći koju će Vir pružiti svojim školarcima i njihovim obiteljima. Radi se o čak 84,3 tisuće eura za 241 virskog školarca.

Čak 241 pozitivno riješen zahtjev za ostvarivanje prava za financiranje školske opreme u školskoj godini 2023./2024., podatak je koji je razveselio sve roditelje školske djece na otoku Viru i Općinu Vir koja već godinama provodi ovaj natječaj.

- Sve nas može veseliti izniman broj zahtjeva za dobivanje ove općinske potpore, jer govori o sve većem broju školske djece na našem otoku. Zato ću na sljedećoj sjednici Općinskog vijeća predložiti povećanje rodiljnih naknada. Ljudi i posebno djeca su ključ uspjeha svake zajednice, pa će nam se svaki uloženi euro višestruko vratiti - kaže virski načelnik Marino Radović

Foto: Kažimir Škrbić

Ovo bi rješenje stiglo još u rujnu da nije bilo političkih zavrzlama i blokade proračuna, navodi načelnik, no eto sve su uspjelo razriješiti i školarci su kao i njihove obitelji sigurno i više nego sretni. A osim onog iz čega će učiti općina Vir će financirati i projektiranje nove školske zgrade u kojoj će se dobivati petice!

- Bez obzira na činjenicu da gradnja škole ne ovisi o nama, krenut ćemo u tom smjeru. Dosta je bilo čekanja da se netko sjeti da otok Vir i njegovi stanovnici, posebno djeca, zaslužuju značajno više od sadašnje zgrade Područne škole koja je ruglo, odnosno sve samo ne pristojna zgrada primjerena nastavi i odgoju djece – poručio je virski načelnik.

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.