1 min. čitanja

Vina iz morskih dubina ikarske vruje kušana u sklopu projekta 'Gušti od ribi'!

Vina iz morskih dubina ikarske vruje kušana u sklopu projekta 'Gušti od ribi'!
Foto: Grad Opatija

OPATIJA - Brojni posjetitelji bili su na degustaciji vina izvučenih iz morskih dubina ikarske vruje, u sklopu projekta Gušti od ribi.

Poznata eno-gastro manifestacija “Vino i vruja” pruža poseban doživljaj uživanja u vrhunskim vinima hrvatskih vinara, čuvanim godinu dana u idealnim uvjetima ikarskog prirodnog fenomena, vruje, odnosno podmorskog izvora planinskih riječnih tokova.

Foto: Grad Opatija

Predsjednik Udruge Ikarski barkajoli Vjekoslav Zahej upoznao je prisutne s vinima koja se sljubljuju s određenom vrstom ribe te o nutritivnoj važnosti uravnotežene mediteranske prehrane.

Projekt »Gušti od ribi!« usmjeren je prvenstveno na mlađu populaciju koja s novim spoznajma preuzima i prenosi znanja o korisnosti konzumacije ribe i načinima njene pripreme u svakodnevnom životu. Cilj je potaknuti svjesnost o važnosti uvođenja više ribe u prehranu te potaknuti stvaranje nove generacije kupaca koji će utjecati na održivost sektora ribarstva u Hrvatskoj.

Foto: Grad Opatija

Projekt je financiran sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo putem Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo iz Lokalne razvojne strategije u ribarstvu za razdoblje 2014. – 2020. LAGUR/FLAG-a Vela Vrata.

Nositelj projekta je Grad Opatija, u partnerskoj suradnji s Udrugom Ikarski barkajoli. Ukupan iznos vrijednosti projekta je 43.780,00 EUR, istaknuto je na stranicama Grada Opatije.

A.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.