VIDEO Uživali u ribarenju pa začuli jeziv zvuk

Doživjeti potres poput onog na Baniji ili u Zagrebu ledi krv u žilama. Trenutak je to koji iz čovjeka na površinu izvlači onaj iskonski strah, ali i svojevrsno strahopoštovanje prema silama na koje ne možete djelovati i da želite. Potres na kopnu je traumatičan, na moru je pak – čudan.

Dvojica prijatelja iz SAD-a podijelila su na Tik Toku video koji su prije dvije godine snimili tijekom ribolova na Atlantskom oceanu. Dečki su mirno pecali, kad su u jednom trenutku začuli neobičan zvuk. Bila je riječ o potresu magnitude 4 stupnja po Richteru, s epicentrom udaljenim oko 200 kilometara od njihovog čamca.

– To je baš zemaljsko ludilo. Imao sam prilike dok sam radio u mornarici doživjeti potres na oceanu. Nije dobar osjećaj, naježile su mi se ruke od straha – stoji u jednom od komentara ispod videa.

– Ovo nije potres već buđenje Krakena; Zvuči kao da je stiglo vrijeme za polazak; Meni zvuči kao mlazni zrakoplov; Zar to nije Jumanji? – dio je komentara na račun izbezumljenih lica dvojice amaterskih ribara.



Nešto slično, no puno opasnije doživjela je ekipa naših ronioca u podmorju Paga, na blagdan Svih svetih prije gotovo dvije godine. Dok su provodili podvodno istraživanje područje Zadarske županije pogodio je jači potres, a ronioci su za naš portal ispričali kako su u tom trenutku imali osjećaj kao da je pored ili iznad njih protutnjao veliki trajekt.

Na sreću momci su prošli neozlijeđeni i impresionirani onime što su doživjeli pod morem.

J.K.

PROČITAJTE JOŠ:

POTRES POD MOREM Pet ronioca zateklo se na par km od epicentra: “Kao da ste ispod velikog trajekta!”