2 min. čitanja

VIDEO Uklonjen je i posljednji dio urušenog mosta u Baltimoreu -raznijeli ga eksplozivom!

VIDEO Uklonjen je i posljednji dio urušenog mosta u Baltimoreu -raznijeli ga eksplozivom!
Foto: Screenshot/X

U ponedjeljak poslijepodne, 13. svibnja, nakon odgode zbog vremenskih neprilika, izvođači u Baltimoreu su izveli kontroliranu eksploziju.

Tom su eksplozijom uklonili veliki dio srušenog dijela mosta Francis Scott Key Bridge s pramca kontejnerskog broda "Dali", javlja The Maritime Executive.

Operacija se odvijala gotovo točno onako kako je predvidio USACE u ranijem objašnjenju – naboji su presjekli most na više manjih dijelova koji su pali s broda u vodu.

Operacija čišćenja od eksploziva provela se zbog uklanjanja posljednjeg dijela nosača mosta s pramca "Dalija". Posada je ostala ispod palube na krmi, objasnio je kontraadm. Shannon Gilreath (USCG), zaštićena tisućama kontejnera i čelikom trupa. Na brodu su se nalazili vatrogasci kao dodatna mjera predostrožnosti, a na pramac su postavili “vodenu zavjesu” kako bi smanjili (ionako malene) izglede za požar.

Eksplozije su razbile rešetku mosta u male dijelove, omogućujući spasilačkim ekipama da koriste dizalice i teglenice da izvuku iskrivljenu metalnu olupinu.

Od nesreće otvorena su četiri privremena kanala, što je omogućilo nastavak plovidbe.

J.T.

PROČITAJTE JOŠ:

Otkriveno zašto je brod udario u most kod luke Baltimore
Kontejnerski brod Dali “ostao je bez pogona” dok je napuštao luku, a posada na brodu upozorila je dužnosnike Marylanda na moguću nesreću, objavio je ABC News, koji se poziva na neklasificirano izvješće američke obavještajne službe. - Posada broda Dali je obavijestila Odjel za promet Marylanda da je izgubila kontrolu nad
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.