VIDEO U Podgori postavljena podmorska kamera

PODGORA – Podgora je nakon šibenske Martinske druga lokacija na Jadranu sa instalacijom podvodne kamere koja u realnom vremenu sliku iz podmorja prenosi uživo na You Tube kanal Croatia Live panorama view.  Rezultat je to projekta  kojeg je financirala Splitsko-dalmatinska županija u suradnji sa TZ i općinom Podgora koje su osigurale lokaciju i infrastrukturu te Udruge Šibenik Meteo i specijaliziranog portala za ronjenje i ribolov Gorgonija.com.

Kamera je potopljena na dubini od 8 m na vanjskoj strani lukobrana koja je sudeći prema prvim kadrovima bogata ribom. Osim kamere instalacija koja se sastoji od gotovo 100m kabela opremljena je i sa reflektorom koji će osvijetliti podmorje u večernjem terminu od 17 h do ponoći.

Osim na You Tubu slika će se prenositi i na druge partnerske stranice te također biti ustupljena i Zavodu za istraživanje mora i okoliša Instituta Ruđer Bošković koji će snimke koristiti u znanstvene svrhe pa osim promocijskog-edukacijskog dijela projekt će služiti i u pogledu zaštite Jadrana i bolje spoznaje života njegovog podmorja.

Obzirom da je prva podvodna kamera na Martinskoj od svog početka u ljeto 2018 godine do danas snimila veliki broj različitih ribljih vrsta među njima i one ugrožene i zakonom zaštićene vjerujemo da će i ova lokacija obilovati zanimljivim kadrovima i slikama koje ćemo uskoro snimiti i na radost sa vama ih podijeliti.

Live stream podmorja Podgore možete pratiti i ovdje…

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

ŠIBENIK Glavata želva pred kamerom pozirala 5 minuta
Orada napala muzgavca pred objektivom kamere