1 min. čitanja

VIDEO: SVEČANO SPAJANJE MOSTA - U Omiš stigli Plenković i Butković

VIDEO: SVEČANO SPAJANJE MOSTA - U Omiš stigli Plenković i Butković
Foto: EdoStuff Aviation / Youtube / Screenshot

OMIŠ - Današnji dan ostat će zasigurno upisan u povijest Hrvatske, a osobito Omiša i njegovih stanovnika. Naime, danas se održava svečanost spajanja mosta Cetina preko kojeg će promet biti pušten najranije krajem aktualne godine.

- Most Cetina duljine 224,45 metra i vrijednosti 174,46 milijuna kuna projekt je čija će realizacija doprinijeti prometnom rasterećenje gradske jezgre Omiša i smanjenju gužvi - ističu u Hrvatskim cestama.

Spajanje mosta je kasnilo zbog velikog broja vjetrovitih i nestabilnih dana tijekom zime. Jedna od posebnosti i specifičnosti projekta između ostalog bila je to da se po prvi put u Hrvatskoj potiskivao most promjenjivog poprečnog presjeka, podsjeća Dalmacija danas. Posljednjih tjedana obavljeni su završni radova na mostu kao što su izrada hidroizolacije, montaža vodovoda, odvodnje i završetak AB radova na zidovima upornjaka.

Podsjetimo, svečanom spajanju mosta prisustovat će mnogi političari i istaknute osobe, a među njima i predsjednik Vlade Andrej Plenković. Uz premijera bit će potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Plenković stiže u Omiš proslaviti spajanje mosta preko Cetine
OMIŠ - Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovat će na svečanosti spajanja mosta Cetina, u četvrtak, 9. ožujka 2023., u 10.10 sati (tunel Omiš). Potom će, u 11 sati, obići radove na II. fazi izgradnje luke Omiš. Uz predsjednika Vlade bit će potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infra…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.