2 min. čitanja

VIDEO: Spašavanje bjeloglavih supova i njihovo ispuštanje u prirodu

VIDEO: Spašavanje bjeloglavih supova i njihovo ispuštanje u prirodu
Foto: PGŽ

CRES - Nakon oporavka u Centru za posjetitelje i oporavilištu za bjeloglave supove Beli na otoku Cresu, supovi se ispuštaju u prirodu. Video priču o tome ispričao je volonter Matthieu.

Volonter Matthieu iz Francuske u sklopu Europskih snaga solidarnosti proveo je u udruzi Biom tokom 2022. godine deset mjeseci tijekom kojih je pomagao u brojnim aktivnostima.

Za projekt Balkan Detox LIFE ispričao je video priču o spašavanju supova na otoku Cresu, gdje je pomagao u Centru za posjetitelje i oporavilištu za bjeloglave supove Beli.

- Mladi supovi ljeti počinju letjeti, ali neki završe u moru. To su uglavnom događa jer ih brodovi uznemire pa krenu u let prerano. Ako ih se brzo ne spasi, utope se - navodi Matthieu u videu. Dodaje da ih je tijekom prošlog ljeta spašeno 11.

Supovi se nakon oporavka u Centru Beli puštaju u prirodu, a na neke od njih stavljaju se GPS uređaji kako bi ih se na njihovim putovanjima pratilo mjesecima, čak i godinama. U drugom videu francuskog volontera pogledajte koja je sve mjesta istražio bjeloglavi sup Tarej:

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Iscrpljeni bjeloglavi sup sletio na Hvar
ZASTRAŽIŠĆE - Bjeloglavi sup sletio je kod Zastražišća na Hvaru. Pronađen je iscrpljen i trebala mu je pomoć. Ne zna se otkud je doletio, a ni stariji mještani ne pamte da je ta zaštićena vrsta ikad prije viđena na njihovu otoku. Hvarani su supu odmah pritekli u pomoć. Bjeloglavog supa
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.