VIDEO Šarenilo zavladalo Crikvenicom

CRIKVENICA - Ove godine, nakon nestrpljivog iščekivanja, Crikveničani imaju priliku uživati u sedam nezaboravnih tjedana maškaranih zabava, velikih i malih povorki, kreativnih maski, čajanki za najmlađe, puno smijeha i dobrog raspoloženja.

Sve je to dio nadaleko poznatih crikveničkih maškara koje svoju priču grade na tradiciji koju su oplemenjivale mnoge generacije Crikveničana.

U Crikvenici počeo karnevalski sedmotjedni niz priredbi
U Crikvenici su u subotu maškare preuzele ključeve grada i otvorile sedmotjedni program najšarenijih i najbučnijih priredaba u znaku ovogodišnjeg karnevala Crikvenica 2023. Sve je počelo uz klizanje pod maskama na klizalištu uređenom na Trgu Stjepana Radića te uz atraktivne programe an…

- Stoga s veseljem najavljujemo „Maškare 2023.“ u Crikvenici koje će se održavati sve do 22. veljače i to u šatoru na Trgu Stjepana Radića, korak do mora. Veseli nas činjenica da se maškarane zabave vraćaju korijenima, u centar grada, gdje su se i održavale u svojim počecima - stoji u objavi TZ Crikvenice.

Rasplesan, raspjevan i veseo. Takav je vikend u Crikvenici uz maškarane zabave u društvu čak dviju tradicionalnih maškaranih povorki. Jedne u kojima su glavne zvijezde bila djeca te druge u kojoj su se predstavili odrasli.

U nedjelju je crikveničkim centrom zavladala tradicija, radost, šarenilo i pjesma. Događalo se ono što su mali i veliki ljubitelji maškara nestrpljivo čekali – Dječja povorka , s početkom u 11:00 sati, i Velika maškarana povorka s početkom u 14:00 sati.

Velika povorka je ujedno i međunarodna. Obje su krenule od hotela "Miramare" cestom, tik do mora, a na Veloj paladi bio je doček grupa, preko 2.000 sudionika, piše HRT.

I.G.