1 min. čitanja

U Crikvenici počeo karnevalski sedmotjedni niz priredbi

U Crikvenici počeo karnevalski sedmotjedni niz priredbi
Foto: Boris Kačan

CRIKVENICA - U Crikvenici su u subotu maškare preuzele ključeve grada i otvorile sedmotjedni program najšarenijih i najbučnijih priredaba u znaku ovogodišnjeg karnevala Crikvenica 2023.

Sve je počelo uz klizanje pod maskama na klizalištu uređenom na Trgu Stjepana Radića te uz atraktivne programe animacije za najmlađe posjetitelje.

Za one odrasle sudionike od 21. siječnja počet će program zabavnih i plesnih subotnjih večeri pod šatorom također na središnjem gradskom trgu, uz glazbu i maske od kojih će one najuspjelije biti i redovito nagrađivane.

Domjenci i čajanke za najmlađe bit će redovito u nedjeljna poslijepodneva a počet će 22. siječnja. Sve će završiti na Čistu srijedu ili Pepelnicu, 22. veljače.

Tijekom veljače odvijat će se glavnina atraktivnih prigoda i događaja, pa tako i maškarana rekreacija na svježem zraku, šetnja Ljubavnom cesticom u organizaciji Planinarskog društva Strilež, boćarski turnir u crikveničkom gornjem kraju te poseban događaj što će se pod nazivom Čakavskog maškaranog zapolneva održati u Osnovnoj školi Zvonka Cara.

Iz Turističke zajednice Grada Crikvenice poručuju i pozivaju da su pripremili posebne pogodnosti pod nazivom Vesela maškarana škrinjica, što krije razne popuste u ugostiteljskim objektima, trgovinama te frizerskim i kozmetičkim salonima.

U gradićima Vinodola također počinju mesopusni narodni običaji, pa će u nedjelju, 8. siječnja, u Bribiru mladići sa svojom mesopusnom muzikom poći u prvi obilazak bribirskih sela pozdravljajući žitelje uz preporodnu budnicu Još Hrvatska ni propala dok mi živimo, prenosi HRT.

Hina

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.