1 min. čitanja

VIDEO Potres u Tajvanu uspio je doslovno odlomiti dio otoka - pogledajte snimku!

VIDEO Potres u Tajvanu uspio je doslovno odlomiti dio otoka - pogledajte snimku!
Foto: Screenshot/X(@Byron_Wan)

Otok Guishan koji je nastradao u podrhtavanju tla naziva se još i "Otok kornjača", a na snimkama koje preplavljuju društvene mreže mogu se vidjeti odroni uslijed tektonskih poremećaja!

Najjači je ovo potres na području Tajvana u posljednjih 25 godina s oko 18 kilometara udaljen od turističkog grada Hualien.

Tajvanska vlada priopćila je da je najmanje devet osoba poginulo, 934 je ozlijeđeno i 127 zarobljeno u današnjem potresu magnitude 7.4 koji je zatresao istočnu tajvansku obalu!

Japanski centar za potrese objavio je da je nekoliko manjih tsunamija stiglo do južne prefekture Okinawe i kasnije ukinuo upozorenje za tsunamije.

Dok je situacija na Tajvanu daleko od mirne, ljudi su i dalje zatočeni pod ruševinama, strašno je puno nestalih, ozlijeđenih i vjerojatno više mrtvih nego što se to trenutačno zna, pogledajte kako razorna snaga prirode nemilosrdno djeluje na prirodu samu! Neki kažu kako poznati "otok kornjača" koji je oblikom podsjećao na kornjaču, nakon ovog odrona uzrokovanog potresom to više i nije.

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.