1 min. čitanja

VIDEO Posada MSC-ovog broda spasila mladu veslačicu

VIDEO Posada MSC-ovog broda spasila mladu veslačicu
Foto: Unsplash / Ilustracija

Posada kontejnerskog broda spasila je u nedjelju mladu veslačicu na dasci koju je vjetar otpuhao daleko od obale Portugala.

Erica Vicente, 17-ogodišnja Portugalka, zatekla se u subotu navečer u nevolji. Naime, tijekom treninga oko 20 sati, jaki vjetar otpuhao ju je dok je veslala na dasci nedaleko plaže te se nije uspjela sama vratiti do obale, prenosi The Maritime Executive.

Portugalske i španjolske vlasti tijekom noći su pokrenule potragu. Dva portugalska SAR zrakoplova poslana su u potragu, a vlasti su poslale obavijesti pomorcima kako bi ih savjetovale da budu oprezni ako opaze zalutalu veslačicu.

U nedjelju oko 17:30 sati, kontejnerski brod MSC-a 'Reef' čekao je svoj red za ulazak u luku Tangier u Maroku kada je posada uočila Vincente u moru. Na dasci je provela 20 sati, patila je od pothlađenosti i imala teške opekline od sunca. Pronašli su je 25 nautičkih milja od plaže s koje ju je vjetar otpuhao.

- Mlada žena bila je teško pothlađena pa je zatražena pomoć portugalskog ratnog zrakoplovstva kako bi ju prevezli u zračnu luku Faro - stoji u priopćenju Portuguese National Maritime Authority.

Helikopter za spašavanje stigao je do broda i spustio nosiljku kojom su je podigli. Djevojka se do dolaska u bolnicu oporavila od pothađenosti.

B.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.