1 min. čitanja

VIDEO Pogledajte trenutak udara ukrajinskog drona u veliki ruski desantni brod

VIDEO Pogledajte trenutak udara ukrajinskog drona u veliki ruski desantni brod
Foto: Screenshot7YouTube

Cezar Kunikov potopljen je uz pomoć pomorskih dronova Magura V5, izvijestila je obrambena obavještajna služba Ukrajine. Prema dostupnim informacijama, napad se dogodio u Crnom moru, u blizini grada Alupka, navodi Reuters.

- Obrambena obavještajna služba Ukrajine, u suradnji sa svim komponentama Sigurnosnih i obrambenih snaga Ukrajine, uništila je veliki desantni brod Cezar Kunikov, koji pripada Crnomorskoj floti agresorske države Rusije. Uspješnu misiju izvele su specijalne snage Grupe 13 Obavještajne službe obrane Ukrajine.

Na lijevom boku su nastale velike rupe i Cezar Kunikov je počeo tonuti. Simbolično je da je prije točno 81 godinu (14. veljače) ubijen ruski časnik po kojem je brod dobio ime. Okupatorska potraga i akcija spašavanja bile su neuspješne. Slava Ukrajini - napisali su ukrajinski obavještajci.

Cezar Kunikov jedan je od novijih ruskih brodova koji je mogao primiti i 87 članova posade, a sudjelovao je u ratovima u Gruziji, Siriji i Ukrajini. Na početku ruske sveobuhvatne invazije na Ukrajinu Cezar Kunikov bio je usidren u okupiranom Berdjansku i pretrpio je štetu kada su ukrajinske snage potopile desantni brod Saratov. 

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.