VIDEO Pogledajte kako izgleda novouređena komunalna lučica u Račišću

RAČIŠĆE – Mjesto Račišće na otoku Korčuli u novu ljetnu sezonu ulazi s potpuno novom komunalnom lučicom.

Komunalna luka u Račišću projekt je Županijske lučke uprave Korčula, Ministarstva mora, prometa i infrastrukture i Dubrovačko-neretvanske županije čiji je cilj osiguravanje komunalnih vezova, a samim time i podizanje kvalitete života stanovnika ovog naselja.

Gotovo 50 metara dug ponton ima 30-ak vezova, a cijela investicija, koja uključuje i obnovu postojećih vezova te postavljanje sidrenih vezova za sva ostala plovila stajala je 2 milijuna kuna plus PDV.

U sklopu projekta krenulo se i s čišćenjem račiškog podmorja od nagomilanog otpada.

Foto: ŽLU Korčula
Foto: ŽLU Korčula

Račišće je mjesto na sjevernoj strani otoka Korčule, iz kojeg puca pogled na sami rt poluotoka Pelješca te na otok Hvar. Mjesto je to koje godinama vapi i za novom prometnom infrastrukturom, jer postojeća više ne može izdržati količinu prometa s kojom se suočavaju tijekom turističkih mjeseci. Godinama se priča i o izgradnji šetnice, odnosno biciklističke staze u sklopu nove prometnice, koja bi spajala Račišće s 12 kilometara udaljenom Korčulom.

Taj projekt i dalje zapinje – što zbog nezadovoljstva dijela stanovnika koji žive uz samu prometnu trasu, što zbog navodnog muljanja s dokumentima oko izgradnje spomenute ceste i šetnice.

J.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Objavljeni uvjeti za komunalne vezove u Račišću na Korčuli