VIDEO Pogledajte kako izgleda novi most na pristupnim cestama koji povezuje jug s ostatkom Hrvatske

STON - Radovi na posljednjem dijelu projekta cestovnog povezivanja juga Hrvatske s ostatkom zemlje, stonskoj obilaznici, pred samim su završetkom. Tehnički pregled trebao bi biti kroz travanj nakon čega bi i cijela dionica od Prapratnog do spoja s Jadranskom magistralom u mjestu Doli trebala biti puštena u promet.

Radovi na posljednjem dijelu projekta cestovnog povezivanja juga Hrvatske s ostatkom zemlje, stonskoj obilaznici, pred samim su završetkom. Tehnički pregled trebao bi biti kroz travanj nakon čega bi i cijela dionica od Prapratnog do spoja s Jadranskom magistralom u mjestu Doli trebala biti puštena u promet, prenosi Dalmacija danas.

Stonski most je samo jedan objekt na obilaznici koja je za ishođenje uporabnih dozvola podijeljena lokacijskom i građevinskim dozvolama u tri faze. Sam most ne predstavlja izdvojenu cjelinu i neće se preuzimati zasebno. Izvođač će predati funkcionalne cjeline ceste u okviru jedne od faza, kako je to predviđeno izdavanjem uporabnih dozvola.

Izvedbenu tehničku dokumentaciju i radove oko Stona izveo je grčki Avax, uz pomoć vlastitih resursa i preko svojih podizvođača. Metalnu rasponsku konstrukciju samog Stonskog mosta izvodi Brodosplit.

Uskoro stiže turistička sezona, pa će vožnja obilaznicom pridonijeti kvaliteti prometa i smanjiti gužve kroz Ston, čiji mještani, bez obzira na to što će se njih obilaziti, ipak očekuju dobru sezonu.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

VIDEO Brodosplit: “Izgradili smo najzahtjevnije objekte na pristupnim cestama Pelješkom mostu”
Na dijelu pristupne ceste za Pelješki most, na jednom od najzahtjevnijih i najvrjednijih infrastrukturnih objekata suvremene Hrvatske, vijaduktu Prapratno i mostu Ston, sve radove samostalno je obavila jedna tvrtka. - Uskoro će biti i otvorene pristupne ceste, gdje je Brodosplit za svega m…