2 min. čitanja

VIDEO Pogledajte hitnu helikoptersku intervenciju na Susku: "Posebna zahvala medicinskoj sestri i vatrogascima na otoku!"

VIDEO Pogledajte hitnu helikoptersku intervenciju na Susku: "Posebna zahvala medicinskoj sestri i vatrogascima na otoku!"
Foto/Video: Davor Perović

SUSAK - U nedjelju je oko 16:00h Medicinska sestra otoka Suska zaprimila poziv stanovnika da mu nije dobro i da ima jake bolove u trbuhu. Po unaprijed dogovorenoj suradnji odmah je obavjestila zapovjednika DVD-a o hitnoj medicinskoj akciji nakon čega su dežurni vatrogasci odmah pristupili akciji hitnoj pomoći.

- O situaciji je također obavještena i služba 112. Te u dogovaranju za zapovjednikom DVD-a odmah organiziran helikopter koji je krenuo prema Susku. U dogovoru sa pilotom dogovoreno je mjesto sljetanja na gradsku plažu. Vatrogasci su unaprijed dogovorenim planom za helikoptersku pomoć za takvu situaciju osigurali mjesto sljetanja. Na način obaviješteni su ljudi o skorom sljetanju helikoptera da se udalje na sigurnu udaljenost i paze na djecu, a pregledano je i mjesto slijetanja kako ne bi bilo raznih materijala na plaži koji bi mogli ugroziti sljetanje i let helikoptera - izvijestio nas je svjetioničar, a ujedno i član Dobrovoljnog vatrogasnog društva sa Suska, Davor Perović.

0:00
/3:27

Pacijent sa Suska stigao u Rijeku za 15 minuta

- Prilikom sljetanja helikoptera, čovjeka koji je trebao pomoć, vatrogasci su doveli do sigurne blizine sletišta i čekali dozvolu pristupa. Medicinski tim helikoptera je uz pomoć vatrogasaca unio čovjeka u helikopter, nakon čega su liječnici pristupili obradi pacjenta. Vatrogasci su do uzleta helikoptera i dalje osiguravali mjesto, kako bi svi promatrači kojih se puno skupilo bili na sigurnoj udaljenosti. U cijeloj hitnosti svi smo imali sreće da je pacijent bio pri svjesti. Prateći let helikoptera na interaktivnoj karti, pacijent je u Rijeku prebačen za oko15 minuta - priča nam Perović koji je imao i jednu zamolbu.

- Molim vas da se u ime DVD-a Susak i kroz vašu objavu zahvalimo Medicinskoj sestri sa Suska, zapovjedniku DVD-a Sandru Lončaru i dežurnim vatrogascima i najviše medicinskom timu helikopterske posade na brzoj i dobroj organizaciji medicinske pomoći onima kojima je to potrebno na otoku Susku.

Ovo je zasigurno dobar primjer zbog čega je hitna medicinska služba bitna za hrvatske otoke.

Jurica Gašpar

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.