1 min. čitanja

VIDEO Par koji skuplja plastiku iz mora: "Nadam se da vas ima takvih više!"

VIDEO Par koji skuplja plastiku iz mora: "Nadam se da vas ima takvih više!"
Foto: Youtube / Screenshot

O plastici u moru nažalost svjedočimo svakodnevno, ali rijetki su oni koji uzimaju sebi u zadatak da je pokupe kad je vide i tako, barem malo, rasterete okoliš. Velika djela koja čine iznimku za svaku su pohvalu, a praksu prikupljanja plastike iz mora snimila je i objavila veterinarka iz Zaprešića, Ivona Kamauli.

Svake godine od kad znam za sebe sakupljam plastiku koja dopliva do mene, koja je na dnu mora ili leži kraj mene na plaži kada sam na godišnjem odmoru.

Svake godine je sve više i više plastike i smeča oko nas! Ove godine smo se dečko i ja odlučili na maleni pothvat - snimiti sve i napraviti jedan kratki video te plastike koju smo od početka ljetovanja do zadnjeg dana godišnjeg sakupljali, odlagali na jednom mjestu i naposlijetku odnjeli na reciklažno dvorište. Tek toliko da se vidi količina koju smo skupili.

Nadam se da Vas ima takvih više!!!

I da, barka s kojom se vozimo cijelo vrijeme je potpuno restaurirana i pogon joj je na sunčevu energiju, no to je druga priča, za nju morate malo proči po Tinekovom YT kanalu, imamo 14 epizoda restauracije. Ako Vam se svidio video, slobodno ga podjelite dalje i bacite lajk, poručila je Ivona Kamauli u Facebook grupi Živi svijet Jadranskog mora.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.