1 min. čitanja

VIDEO Održan prvi koncert u podvodnoj špilji na svijetu!

VIDEO Održan prvi koncert u podvodnoj špilji na svijetu!
Foto: Depositphotos

U norveškom špiljskom sustavu Dolina Plura održan je prvi koncert speleološke glazbe, a zanimljivo je da je ovo prvi koncert uopće, održan u podvodnoj špilji!

Glazbeni događaj dolazi nakon Guinnessovog rekorda za najveće podvodno špiljsko vjenčanje, koji je postavljen 2019. godine. Nakon ove manifestacije, na kojoj je u špilji sudjelovalo 69 ronioca-uzvanika, organizatori su shvatili da špilja ima potencijal za podvodni koncert. Pet godina kasnije, organizatori, Ina Santala Jordbru i Jani Santala Jordbru, napokon su odradili i koncert.

Događaj je bio dio aktivnosti na priznavanju Bodøa kao Europske prijestolnice kulture za 2024. godinu. Organizacija ovakvog događaja je pravi podvig logistike i uključivao je širok broj impresivnih podviga, uključujući polaganje preko 1 km optičkog kabela za prijenos koncerta uživo u vanjski svijet.

Glazbu za koncert skladao je umjetnik i špiljski ronilac Håkon Erlandsen, koji je već poznat po nekim ekstremnim koncertnim lokacijama, uključujući najvišu na svijetu na 8848m/29028ft na Mount Everestu, a treba spomenuti o onu najhladniju, na Antarktiku.

Trailer za koncert pogledajte u nastavku:

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.