VIDEO Nakon požara i silnih problema, Crnogorci odlučili blagosloviti trajekt...

Najprije su ga dvostruko preplatili, pa su shvatili da ne može pristati, jer rampe na pristaništima ne odgovaraju, a onda je na trajektu kojeg su nedavno kupili u Hrvatskoj, planuo požar. Iako nije do trajekta ni njegove zle kobi, već do ljudi, Crnogorci, izgleda, ovaj put nisu htjeli prepustiti stvari slučaju i odlučili su brod - blagosloviti!

Društvene mreže kod južnih susjeda su se užarile nakon čitavog niza incidenata koje prate nekadašnji Jadrolinijin trajekt "Prizna", a danas imena "30. Avgust". Mnogi su iz šale znali reći da se sve ovo događa jer trajekt nije blagoslovljen. No šala se ubrzo pretvorila u zbilju, pa je tako osvanula snimka svećenika koji blagoslivlja trajekt riječima: ”Bože spasi utrobu ovog plovila sve mašine i strojeve”.

"Na koliko je dobio licencu za sigurnu plovidbu?", "Koliko je božanska popravka trajekta koštala?" "Je lirashodovana limarija i dalje plovi, ili NEBESKI LETI?", "Ljudi, kakva je ovo zona sumraka, što je ovo?! I vi ovo zovete 'demokratizacija'? Iskreno, meni se plače." samo su neki od komentara, koji su uslijedili na društvenim mrežama.

Teško da će miris tamjana spasiti 53 godina stari trajekt, koji je originalno planiran za rashod, no svaka pomoć u ovom slučaju, a posebno Svevišnjeg je i više nego dobrodošla.

A kako je to izgledalo? Najbolje je da se uvjerite i sami...

View this post on Instagram

A post shared by 🇲🇪 Tijana Thea Lopicic (@tijanalopicic)

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Crnogorci kupili Priznu, pa tek onda shvatili da moraju u rekonstrukciju pristaništa
Trajekt Prizna, koji je stigao prošlog tjedna u Boku kotorsku i usidren je u Zelenici, još nije počeo prometovati na liniji Kamenari – Lepetane. Postojeće širine trajektnog usjeka na obali su 7,5 metara, a širina rampe trajekta Prizna je osam metara, tako da rampa uopće ne može ući u postojeći
VIDEO Planuo bivši trajekt Jadrolinije kojeg su preplatili Crnogorci
Jučer je na trajektu Trideseti avgust u vlasništvu JP Morsko dobro došlo do incidenta dok je brod ukrcavao automobile na pristaništu u Kamenarima u Crnoj Gori. Čitatelji Morskog HR iz Crne Gore šalju nam snimke, kak je to izgledalo... Načelnik Službe zaštite i spašavanja Općtine Herceg No…