VIDEO Minijaturna hobotnica svojim otrovom u minuti može ubiti preko 20 ljudi

SVIJET - Ova hobotnica možda djeluje bezopasno, ali u sebi ima dovljno otrova da u nekoliko minuta ubije 26 ljudi. Ugrizi su često bezbolni, no kada otrov počne ulaziti, tijelo žrtve postaje paralizirano i disanje se dramatično usporava.

Korisnici TikToka ostali su užasnuti nakon što je snimka turistice kako u ruci drži hobotnicu s dovoljno otrova da ubije više od 20 ljudi, postala viralna. Ocean može biti zastrašujuće mjesto, a ako vam treba podsjetnik na zastrašujuća stvorenja koja vrebaju ispod površine oceana, ne tražite dalje.

Prošle godine, korisnik TikToka objavio je video na kojem se vidi kako žena u ruci drži jednu od najopasnijih životinja na svijetu, plavoprstenastu hobotnicu. Njezina veličina i izgled svakako zavaravaju - na prvu djeluje simpatično i bezopasno, ali ima dovljno otrova da u nekoliko minuta ubije 26 ljudi, piše klik.hr.

"Iskustvo jednom u životu", "Nemojte više bacati novac na srećke jer ste upravo potrošili dva puta više sreće", neki su od komentara ispod objave. Međutim, jedan je korisnik napisao: "Nisu opasni dok prstenovi ne postanu plavi."

Istina je da ove hobotnice pokazuju plavi pigment kada su uznemirene ili napadnute - ali vjerojatno ih je najbolje u potpunosti ostaviti na miru. Čini se da žena u videu nije imala pojma koliko opasno stvorenje drži u ruci.

Ugrizi ove hobotnice često su bezbolni, ali kada otrov počne ulaziti, tijelo žrtve postaje paralizirano i disanje se dramatično usporava. Nesretna žrtva umire, ali ostaje pri svijesti - što je možda i najgore. Vjerojatno nema dovoljno vremena niti za signaliziranje pomoći.

Da stvar bude gora, još uvijek ne postoji protuotrov, i da je ovu ženu ugrizla hobotnica, vjerojatno ne bi preživjela.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Otrov australske hobotnice mogao bi biti ključan u borbi protiv melanoma
Autohtona vrsta australske hobotnice mogla bi biti ključ u borbi protiv jednog od najtežih oblika melanoma, ustanovili su australski istraživači. Međunarodnom studijom otkriveni su rani dokazi o tomu da spoj iz otrova hobotnice kaurne (Octopus kaurna), može znatno usporiti razvoj raka. Znanstvenic…
VIDEO Hobotnica se sklonila u plastičnu čašu, ronioci joj pomogli da ju zamjeni školjkom
Poznato je da su hobotnice izuzetno inteligentna, ali i emotivna bića. Jedna mala jedinka zaštitu od predatora odlučila je pronaći u plastičnoj čaši, ali su je ronioci uspjeli pridobiti da ju zamjeni školjkom. Dimenzije i građa mozga hobotnice relativno sliči ljudskom. Međutim, cijelo joj…