1 min. čitanja

VIDEO Mali Brijun napokon dostupan posjetiteljima, nakon gotovo 120 godina

VIDEO Mali Brijun napokon dostupan posjetiteljima, nakon gotovo 120 godina
Foto: Youtube screenshot

Novim projektom Nacionalnog parka Brijuni uređena je infrastruktura, stare vojne prostorije i okoliš. Cijeli je Mali Brijun veliki muzej na otvorenom.

Mali Brijun, brat Velikog Brijuna, od ovog rujna dostupan je za posjetitelje. Vojna utvrda Minor, povremena ljetna pozornica kazališta Ulysess, sada je dostupna za jednodnevno razgledavanje.

- Muzej kamena, Muzej geologije, Muzej fortifikacijskih utvrda iz doba Austrougarske monarhije da se malo još više da na važnosti otoku Mali Brijun - kazala je turistička vodičica Branka Biloš.

Projekt "Novo ruho Brijuna" sufinanciran je iz europskih fondova. Radovi su trebali biti gotovi u siječnju prošle godine.

- Nedostajalo nam je radne snage, nedostaje nam još uvijek, doduše zato smo i čekali da sezonu privedemo kraju, jer da bi sve ovo zaživjelo potreban nam je i ugostiteljski objekt, što znači ugostitelji kojih nažalost nismo imali, tako da potrebni su nam stručni kadar, edukatori, Uspjeli smo sve organizirati i za sada sve to ide - rekla je za Regionalni dnevnik glasnogovornica NP Brijuni Reanna Brajković Relić.

A i zainteresiranost je već sada velika.

- Ono što mene veseli je što ima zaista puno domaćeg stanovništva, što je nekako bio i cilj. Vrijeme nas je zaista poslužilo ove godine, rujan i listopad za sada su divni, dok nas vrijeme služi nastavit ćemo i s izletima - dodala je Brajković Relić.

Sljedeće godine izleti počinju već u proljeće, kažu iz NP Brijuna.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.