2 min. čitanja

VIDEO Luksuzni kruzer "Seven Seas Grandeur" - Tek što je porinut, uplovio u Dubrovnik

VIDEO Luksuzni kruzer "Seven Seas Grandeur" - Tek što je porinut, uplovio u Dubrovnik
Foto: Goran Martinović / Dubrovački dnevnik

Treći luksuzni kruzer Seven Seas Grandeur, koji je Fincantieri izgradio za Regent Seven Seas Cruises, u ponedjeljak, 13. studenog, isporučen je u brodogradilištu u Ankoni.

Fincantieri je izgradio sva tri luksuzna broda u klasi Explorer: Seven Seas Explorer 2016. godine, Seven Seas Splendor 2020. godine i sada Seven Seas Grandeur. Kao i njezini sestrinski brodovi, “Seven Seas Grandeur” zapremine broda 55,500 bruto tona i uz 548 članova posade, može primiti 746 putnika. Izgrađen je koristeći najnovije tehnologije zaštite okoline. Enterijeri su posebno sofisticirani, s najvećom pažnjom posvećenom iskustvu gostiju na brodu, piše Pomorstvo.info.

Američki Studio Dado bio je zadužen za dizajn interijera, koji i inače razvija dizajne za sve norveške marke. Brodovi ove kompanije su poznati po upotrebi mramora i luksuzne opreme, a Seven Seas Grandeur ima 15 kategorija apartmana, svi su vanjski s balkonima, veličine od 307 četvornih stopa do Regent Suitea koji se na 4443 četvornih stopa prodaje za 11.000 dolara po noći. Brod ima osam restorana i veliki spa centar, ističe The Maritime Executive.

Izgradnja kruzera započela je u studenom 2021. s prvim rezanjem čelika i prvim blokovima u suhom doku u srpnju 2022. Kruzerska kompanija ističe da je njegovo puštanje u službu u skladu s rastom potražnje za luksuznim putovanjima. Brod će ove zime većinom krstariti Karibima prije nego što se vrati na Mediteran u proljeće 2024. godine.

Pored Regent Seven Seas Cruises”, Norwegian Cruise Line Holdings Ltd. upravlja i Norwegian Cruise Lineom (NCL), koja će od Fincantieria u narednim godinama dobiti još četiri broda klase Prima, i Oceania Cruises, za koju je grupa već isporučila Vistu, prvi od dva nova broda klase Allura, a drugi će biti isporučen 2025. godine, ističe Pomorstvo.info. Od 2016. godine Fincantieri i Lloyd’s Register surađuju s Norwegian Cruise Line Holdings Ltd. na svim brendovima grupe za isporuku nove generacije brodova.

Po prvi put je jutros brod Seven Seas Grandeur uplovio u grušku luku, javlja Dubrovački dnevnik.

A.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.