1 min. čitanja

VIDEO Kako najbrže i najjeftinije do Korčule? Izračunali smo i provozali se Pelješkim mostom i novim cestama

VIDEO Kako najbrže i najjeftinije do Korčule? Izračunali smo i provozali se Pelješkim mostom i novim cestama
Foto: Morski HR

Naša novinarka Kristina Bokanić uputila se do Korčule u pokušaju da istraži kojim putem je najbrže, a kojim najjeftinije. Naravno, fokus je ovaj put bio i na novoj ruti koja prolazi Pelješkim mostom i pristupnim cestama.

Putovanje automobilom od Zagreba do Korčule prava je putopisna avantura. Osobito ako želite što manje opteretiti svoj kućni budžet.

Najjeftinije ćete proći ako od Zagreba do Korčule idete javnim prijevozom. No ako putujete osobnim  automobilom, a želite proći što jeftinije, ne gine vam 12 sati putovanja.  Preporučujemo da od Zagreba do Karlovca idete autocestom (20kn cestarine), zatim starom cestom do Dugopolja gdje se uključujete na autocestu do Ploča, a cestarina će vas stajati 50 kuna. Iz Ploča za Trpanj plovi trajekt koji za dvije osobe i automobil stoji cca 240 kuna, a da bi uopće došli do Korčule morate na još jedan trajekt, onaj od Orebića do Dominča koji za dvije osobe i automobil stoji 140 kuna. Sve u svemu, trošak bez goriva je oko 450 kuna. Do otoka Korčule možete i trajektom iz Splita, što traje kraće, no to će vas stajati više nego duplo -  nešto manje od 1000 kuna (za dvije osobe i automobil, BEZ TROŠKA GORIVA).

Noćas smo ciljano krenuli iz Zagreba do Korčule, ali umjesto trajektom preko Ploča, skrenuli smo u smjeru Pelješkog mosta. Trošak goriva je nešto veći jer od Ploča do mosta morate proći još 30-ak kilometara magistrale te voziti od Brestja do Orebića.

Isplati li se? Tu smo se malo razišli u mišljenjima, ali ono oko čega smo se složili jest spektakularan, futuristički, nenametljivi izgled mosta preko kojeg prelazak u ljetnu zoru nikoga ne može ostaviti ravnodušnim. Pristupna cesta je izvrsna, a prelazak preko mosta......pogledajte snimku pa procjenite sami.

I.B./K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.