1 min. čitanja

VIDEO Jezivi prolazak tornada kroz grad!

VIDEO Jezivi prolazak tornada kroz grad!
Foto:Screenshot/X

Mjesto radnje Florida, točnije Ft. Lauderdale na obali Atlantskog oceana. Tornado je jučer oko 6 poslijepodne po lokalnom vremenu "prošetao" gradom.

Sirene upozorenja koje su najavile nadolazeći tornado oglasile su se u cijelom Broward Countyju na jugu Floride, a na internetu je sve više video uradaka koji svjedoče prolasku tornada tik uz središte FT.Lauderdalea.

Osim nekoliko oštećenih brodova i krovova kuća zbog kojih su morali intervenirati lokalni vatrogasci, ovoga puta srećom nije bilo veće štete ili ljudskih žrtava, navodi Daily Mail.

- Smiješno je kada gledate tornado i čujete upozorenje koje vam savjetuje da pronađete sklonište ili otrčite u podrum, a vi sjedite na brodu i razmišljate kako podruma na brodovima, ali i generalno na Floridi nema - ironično je za Sun Sentinel izjavio jedan od svjedoka prolaska tornada Jeff Turk koji je nemilu vremensku pojavu na kraju sa svojom suprugom "odgledao" s broda. Pritom je svjedočio i neobičnoj eksploziji nakon koje su naokolo letjeli komadi materijala.

Tornado koji ovoga puta nije bio fatalan, ali je svakako bio vrlo jeziv, nakon otrpilike pola sata svoj je put nastavio istočno prema oceanu gdje je i nestao.

No, ovo nije kraj vremenskih muka na Floridi gdje se tijekom sljedećih dana očekuje nastavak estremnih vremenskih prilika i premiještanje velike ciklone istokom države.

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.