1 min. čitanja

VIDEO Jedanaest nasukanih ribara spašeno nakon 6 dana bez vode i hrane

VIDEO Jedanaest nasukanih ribara spašeno nakon 6 dana bez vode i hrane
Foto: Screenshot / YouTube

Dva ribarska broda pogodio je snažan tropski ciklon Ilsa prošloga tjedna, potopivši jedan od brodova. Preživjeli ribari šest dana su proveli na otoku bez hrane i vode.

Jedanaest indonezijskih ribara nakon brodoloma završilo je na malom otoku u blizini australske obale. Nakon gotovo tjedan dana bez hrane i vode, u ponedjeljak su helikopterom prevezeni na sigurno, priopćila je Australska uprava za sigurnost plovidbe.

Ribari su naveli da je prošloga tjedna njihova dva broda pogodio snažan tropski ciklon Ilsa, potopivši jedan od brodova. Devet od 10 članova posade potopljenog broda još uvijek se vode kao nestali. Jedini preživjeli navodno je satima bio u oceanu držeći se za kanister, prije no što su ga uočili s drugog broda.

Preživjele ribare pronašao je zrakoplov australskih graničnih snaga nakon čega su helikopterom prebačeni u bolnicu. Vlasti navode da su "svi dobrog zdravlja usprkos svemu što su prošli", prenosi Sky News.

Ciklon Ilsa, najjača oluja u regiji u zadnjih 14 godina, pogodio je prošloga tjedna Zapadnu Australiju. Srećom nije prouzročio preveliku štetu u naseljenim područjima.

B.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.