VIDEO Jako jugo stvorilo probleme putnicima na trajektu: "Do Vele Luke 'ko živ, 'ko ispovraćan!"

Jako nevrijeme je uzrokovalo  je jutros otkazivanje nekih katamaranskih i brodskih linija.

Naime, putnici koji su jutros u 10.30 isplavili iz Splita za Vela Luku ispričali su za Dalmaciju danas da je stanje na moru gadno, što dokazuju i snimke koje su  poslali.

- Do Vele Luke ko živ, ko ispovraćan - kazuje jedan putnik.

Drugi dodaje:

- Ljudi mijenjaju boje.

- 'Ko preživi, pričat će - slažu se čitatelji.

Kakvo je stanje na moru, uvjerite se i sami.

Izdano upozorenje!

Podsjetimo, Državni hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje za pomorce i nautičare zbog jakog juga diljem Jadrana.

Mjestimični udari juga i južnog vjetra 35-45, navečer na južnom Jadranu mjestimice do 50 čvorova, a krajem dana i u noći na otvorenom moru sjevernog i srednjeg Jadrana ponegdje udari sjeverozapadnog i sjevernog vjetra 35-55 čvorova. More ponegdje moguće 5. Mjestimice moguće su i nevere.

FOTO/VIDEO Kapetan Jadrolinijinog trajekta upozorava na potpuni kaos na moru: “Kad netko pogine, tek tad će se nešto promijeniti!”
Kad bismo pitali danas pomorske kapetane s iskustvom što bi promijenili u svom životu, većina bi u glas odgovorila: “baš ništa”. No kad ih pitate što bi danas promijenili u pomorskom prometu, jednako jednoglasno bi kazali “vikend-kapetane”. Sigurnost je očito postala golemi problem i samo korak od t…

Hrvatski autoklub izvještava da su zbog loših vremenskih uvjeta u prekidu:

  • katamaranske linije: Mali Lošinj–Cres–Rijeka, Novalja–Rab–Rijeka, Šibenik-Kaprije-Žirje, Ubli-Korčula-Dubrovnik, Korčula-Hvar-Split,Ubli-V. Luka-Hvar-Split, Vis-Split, Dubrovnik-Šipan-Mljet;
  • brodska linija Mali Lošinj–Unije–Susak;
  • trajektne linije: Porozina–Brestova, Lopar–Valbiska, Dubrovnik-Koločep-Lopud-Suđurađ, Orebić-Dominče.

Na državnoj brodskoj liniji Vrgada Pakoštane Biograd održavat će se bez pristajanja u luci Pakoštane a prema plovidbenom redu za Biograd.

Obavještavaju se vozači kamiona na liniji Split-Vela Luka-Ubli s polaskom iz Splita u 15:00 h plovi trajekt "LASTOVO" kojem je najveća visina garaže 3,80 m. Potrebno je obratiti pozornost na visinu kamiona.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Poznati ronilac: “Morske struje uvijek dan ranije najavljuju lošu prognozu”
Podmorski istraživač Velimir Vrzić zaronio je na lokaciji Costabella u Rijeci i napisao zanimljiv opis zarona. Kako kaže, i u podmorju je lako prepoznati znakove nevremena koje dolazi dan poslije... - Dolazi nevrijeme. Dubina 34 m. Inače je vidljivost ok. Ovaj put mutno. Cijeli uron loša vidljivost…