3 min. čitanja

VIDEO Ispovijest australskog mornara: "Moj pas davao mi je snagu da izdržim"

VIDEO Ispovijest australskog mornara: "Moj pas davao mi je snagu da izdržim"
Foto: Twitter video screenshot

Prema najnovijim informacijama, izgubljeni mornar nije bio dva, kako se isprva pisalo, već tri mjeseca na moru, a proveo ih je sam sa svojom kujicom Bellom. Pronađeni i spašeni australski mornar Timothy Shaddock morao se ipak oprostiti od nje.

54-godišnji mornar, spašen nakon što se izgubio na moru kada je njegov katamaran teško oštećen u oluji koja je plovila od Meksika do Francuske Polinezije, preživio je tri mjeseca na Tihom oceanu jedući sirovu ribu i pijući kišnicu.

Tim Shaddock iz Sydneya i njegova kujica Bella napustili su Meksiko i krenuli za Francusku Polineziju u travnju, ali je njihov brod oštećen u oluji nekoliko tjedana kasnije.

Spasio ih je tunolovac nakon što ih je uočio helikopter.

Gospodin Shaddock upoznao je Bellu, crno-smeđeg psa lutalicu, dok je još živio u San Miguel de Allendeu. Bella je postala njegova stalna pratilja sljedeće tri godine, unatoč povremenim naporima da joj pronađe odgovarajući dom na kopnu.

G. Shaddock i Bella su bili nekoliko tjedana na moru kad ih je pogodila oluja. Izgubio je jedro, nešto elektronike i pribora za kuhanje. Utjehu je pronašao u meditaciji, plivanju u oceanu i pisanju dnevnika, rekao je nakon spašavanja.

Održavanje Belle na životu dalo mu je dodatnu svrhu. Njih dvoje preživjeli su na sirovoj ribi i kišnici.

PILI KIŠNICU I JELI SIROVU RIBU Čovjek i pas preživjeli dva mjeseca nasred oceana!
Australski mornar preživio je dva mjeseca na Tihom oceanu jedući sirovu ribu i pijući kišnicu. Tim Shaddock iz Sydneya (51) i njegova kujica Bella napustili su Meksiko i kreunli za Francusku Polineziju u travnju, ali je njihov brod oštećen u oluji nekoliko tjedana kasnije. Spasio ih je tunolovac ov…

Pilot helikoptera koji je prvi uočio ovaj izgubljeni duo, odmah je rekao da vjeruje da je moralna obveza koju je gospodin Shaddock osjećao da Bellu održi na životu pomogla oboma da prežive.

Mornar, koji je bio nasmijan, bradat i toliko mršav da su mu se vidjele sve kosti, nakon što je zakoračio na kopno, dao je izjavu za SkyNews: “Nisam mislio da ću uspjeti… bilo je mnogo loših dana i mnogo dobrih dana. Zdravlje mi i nije bilo najbolje jer sam bio jako gladan, ali sve se nekako izbalansiralo… još uvijek sam jako mršav.”

Shaddock je dodao da je nakon što je spašen, dok se vozio na ribolovnom brodu pojeo dosta hrane i da je već puno bolje nego što je bio kada su ga spasili.

- Zahvalan sam kapetanu i ribarima koji su mi spasili život. Živ sam, a nisam mislio da ću uspjeti - dodao je Timothy.

Upitan kako je Bella nakon spašavanja, rekao je da je "nevjerojatna".

Unatoč vezi između čovjeka i njegovog psa, g. Shaddock se morao odreći Belle prije nego što se vrati u Australiju. Dao ju je jednoj od posada María Delia, tunolovki koja ih je spasila.

- Australsko veleposlanstvo doista je donijelo tu odluku umjesto mene - rekao je kasnije Shaddock.

Australija naime, ima vrlo stroge zakone o karanteni životinja i Meksiko nije odobrena zemlja za uvoz kućnih ljubimaca, piše Sky News.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.