1 min. čitanja

VIDEO Iranski komandosi oteli su brod povezan s Izraelom!

VIDEO Iranski komandosi oteli su brod povezan s Izraelom!
Foto: Screenshot/X

Iranska Revolucionarna garda je zaplijenila brod "MSC Aries" za koji kaže da je "povezan s Izraelom" i kormilo okrenula prema iranskim teritorijalnim vodama.

Operacija je izvršena tako da su se iranski komandosi iz helikoptera spustili na kontejnerski brod koji je plovio pod portugalskom zastavom u blizini Hormuškog tjesnaca. Sve se dogodilo oko 80 kilometara sjeveroistočno od grada Fujairaha u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE), piše NPR.

Iranski obrambeni dužnosnik podijelio je snimku koja prikazuje komandose kako se iz helikoptera spuštaju na hrpu kontejnera na palubi broda. Čuje se kako član posade na brodu govori - "nemojte izlaziti".

Iz tvrtke Zodiac Maritime potvrdili su da su oni vlasnici zaplijenjenog broda "MSC Aries" na kojem se nalazilo 25 članova posade.

- Blisko surađujemo s nadležnim vlastima kako bismo osigurali njihovu dobrobit i siguran povratak broda - rekli su iz tvrtke.

Svoje je mišljenje o cijeloj situaciji iznio i Daniel Hagari, glasnogovornik izraelske vojske.

- Iran će snositi posljedice ako odluči dalje eskalirati situaciju. U stanju smo pripravnosti. Povećali smo našu spremnost da zaštitimo Izrael od daljnje iranske agresije. Spremni smo odgovoriti - poručio je.

Sve se događa u svjetlu rastućih napetosti između Izraela i Irana nakon napada na iransko veleposlanstvo u Damasku u Siriji. Tamo su ubijeni viši zapovjednik Iranske revolucionarne garde i još šest časnika.

Zapovjednik mornarice Iranske revolucionarne garde izjavio je u utorak da Teheran na prisutnost Izraela u UAE-u gleda kao na prijetnju. Istaknuo je kako Teheran može zatvoriti Hormuški tjesnac, ulaz u Zaljev, ako to bude smatrao potrebnim.

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.