2 min. čitanja

VIDEO Gliserom ušao među kupače, posvadio se s njima i kao argument pokazao guzicu: "Ja sam branitelj, a tko ste vi?"

VIDEO Gliserom ušao među kupače, posvadio se s njima i kao argument pokazao guzicu: "Ja sam branitelj, a tko ste vi?"
Foto: Čitateljica

MOLAT - Mještani otoka Molata, poput mnogih drugih otočana, svakog ljeta muče muku s neodgovornim, neukim i bezobraznim  nautičarima. I ovog vikenda, točnije u subotu, dogodio se incident u uvali Jazi, gdje se nalazi mjesno kupaliste propisno ograđeno plutačama (ili popularnom krunicom) od obale udaljenom najviše 100 m, prema Pravilniku o sigurnosti na uređenim kupalištima.  

- Ovi posjetitelji ipak su nadišli sve dosadašnje kad je  upravitelj brodice nakon svađe s mještanima skinuo gaće i pokazao guzicu kao posljednji argument svog pravednog ulaska s gliserom među kupače - prepričava nam čitateljica nemilo iskustvo.

- Kupači koji su se zatekli pred pramcem brodice negodovali su i upozorili kako "krunica" postoji da bi se spriječio ulazak u kupalište i ne daj Bože veće nesreće. To je kod vlasnika brodice izazvalo burnu reakciju  pa su kupačima uzvratili  rečenicama poput: "ma da to je vaš otok, zato vam i tako izgleda, drugi put nam pokažite iskaznice da ste vlasnici otoka, pa pazili smo na djecu,  ...a na kraju je eskaliralo pozivanjem na braniteljski status, jer on se je borio i sad ima to, a slanje u materinstvo je već uobičajena ikonografija... - priča nam.

- I nisu oni bili jedini u subotu koji su tako bezobzirno ušli u valu među djecu i kupače... Priča o nesavjesnim i neukim nautičarima traje godinama. Objašnjavanja, uvjeravanja, a ponekad i incidenata je bilo svakojakih,  pa je Mjesni odbor odlučio uložiti u dugačku krunicu kako bi zaštitio kupače. Spomenimo i kako s druge strane otoka postoji luka s organiziranim prihvatom nautičara i vezovima za sve koji žele doći ili razgledati otok - pojašnjava ova otočanka.

Jurica Gašpar

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.