1 min. čitanja

VIDEO/FOTO Zaton kod Dubrovnika dobiva novi vatrogasni dom, ali za to mora surađivati s Hrvatskim cestama

VIDEO/FOTO Zaton kod Dubrovnika dobiva novi vatrogasni dom, ali za to mora surađivati s Hrvatskim cestama
Foto: Grad Dubrovnik

DUBROVNIK - Završeni su radovi prometnog uređenja križanja na državnoj cesti D8 u Zatonu Velikom. Radovi su izvedeni kao preduvjet realizaciji projekta izgradnje vatrogasnog doma DVD Zaton.

Budući objekt vatrogasnog doma, planira se graditi uz sjeverni rub državne ceste D-8 te će se preko novoformiranog križanja spajati na postojeću javnu prometnu mrežu. Izgradnja trake za lijeve skretače realizirana je proširenjem državne ceste prema sjeveru, a desni skretač s državne ceste iz smjera Dubrovnika ukupne je dužine 41,89 metara. Dionica je opremljena s ukupno 11 stupova javne rasvjete visine devet metara raspoređenih uz sjevernu stranu ceste.

Ukupna vrijednost izvedenih radova je 997.310,47 kuna s PDV-om, a sukladno sporazumu Grada Dubrovnika i Hrvatskih cesta investicija je sufinancirana u omjeru od 50 posto između navedenih strana.

Izgradnja Vatrogasnog Doma u Zatonu, koji će imati i društvenu namjenu, uvjetovana je prometnim uređenjem križanja tako da se na državnoj cesti izgradi traka za lijeve i desne skretače i preduvjet je ishođenju građevinske dozvole za izgradnju objekta vatrogasnog doma za koji je prethodno dovršena projektna dokumentacija.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.