1 min. čitanja

VIDEO Dupin još jednom dokazao zašto je među inteligentnijim vrstama na Zemlji

VIDEO Dupin još jednom dokazao zašto je među inteligentnijim vrstama na Zemlji
Foto: Pixabay/Ilustracija

Oni su društveni, dobroćudni, brzi, veseli i izrazito inteligentni. Upravo ih visok stupanj inteligencije odvaja od većine morskih životinja, a zbog sposobnosti apstraktnog razmišljanja često su korišteni u mornaričkim misijama.

Mnogo je zanimljivih činjenica vezanih uz dobre dupine – od toga da imaju svoj jezik pomoću kojeg komuniciraju s drugim predstavnicima svoje vrste do znanstveno dokazane činjenice da suosjećaju s drugim bićima. Znanstvenici su zaključili da se dupini čak odazivaju na određene zvukove koje im upućuju drugi dupini što vodi do zaključka da si ovi morski sisavci daju imena.

Koliko god to nekima zvučalo nevjerojatno, živi svijet još uvijek nudi brojne nepoznanice koje nas svakodnevno ugodno iznenađuju.

Dupini su nebrojeno puta već dokazali da su stvorenja izvanrednih sposobnosti, a čini se i humora što je moguće vidjeti u videu koji kruži društvenim mrežama. Dupin sa snimke je ženka, Helen, koja je odlučila  podrivati galeba na obali. Ne znamo je li to učinila da zabavi okupljene posjetitelje ili da iznervira galeba, no očito je da je Helen, osim ljepotom, obdarena i humorom.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.