1 min. čitanja

VIDEO Australski grad s neba zasule - žive ribe!

VIDEO Australski grad s neba zasule - žive ribe!
Foto: Screenshot / YouTube

SVIJET - Nije novost i nije jedini put, no ovakvi događaji uvijek pobuđuju nevjericu. Međutim, čini se da je odgovor na pitanje zašto s neba ponekad padaju ribe ili žabe, prilično logičan.

Prošlo je podosta godina od kada su stanovnici australskog kontinentalnog gradića doživjeli nesvakidašnju pojavu - 'kišu' riba koje su ih zasule. S obzirom da u pojedinim dijelovima Australije rijetko pada i 'obična' kiša, ova pojava još više čudi.

Neobičan fenomen dogodio se u maloj ruralnoj zajednici smještenoj na rubu pustinje Tanami, a stanovnici su bili prilično šokirani iako ovo nije bilo prvi puta.

Kako dolazi do takve pojave?

Vodu i ribu iz mora ili rijeke mogu pokupiti snažna uzlazna strujanja prije no što se ponovno sruče na zemlju - ponekad stotinama kilometara daleko.

Neki se stanovnici sjećaju da se ista stvar već događala i prije. Tako su 1974. godine s neba navodno padale ribe veličine 'dva prsta', a neke su čak u trenutku pada bile žive .

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

FOTO U Australiji pronađena rekordno velika žaba krastača “Toadzilla”
Australski čuvari parka duboko u šumi naletjeli su na rekordno veliku žabu krastaču. Čuvarica parka Kylee Gray, tijekom patrole u Nacionalnom parku Conway u saveznoj državi Queensland, naišla je na invazivnu žabu, koja prijeti australskom ekosustavu. Gray i kolege uhvatili su žabu i odveli ju u svo…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.