1 min. čitanja

Vide se obrisi luke Omiš - velik dio radova na važnom projektu za Omišane je odrađen!

Vide se obrisi luke Omiš - velik dio radova na važnom projektu za Omišane je odrađen!
Foto: Dalmacija danas/Igor Jakšić

Radi se punom parom u Omišu. Obrisi luke Omiš, projekta vrijednog 13 milijuna eura, već su vidljivi, a sve bi trebalo biti gotovo već iduće godine, piše Dalmacija danas.

Važan je to projekt za Omiš, a sve je krenulo još u srpnju 2021. godine kada je svečano potpisan ugovor za radove na projektu uređenja luke Omiš.

Projektom 'Uređenje luke Omiš - II. faza izgradnje' rekonstruirat će se i dograditi pomorska luka u Omišu. Lokacija zahvata II. faze proteže se od istočnog kraja Fošala prema jugoistoku uz DC8 do Puta Skalica. Planirano proširenje postojeće luke sastoji se od kopnenog dijela i morskog akvatorija te će površina luke biti povećana na gotovo 10.000 m2. Osim toga, po realizaciji ovog projekta uspostavit će se redovita brodska linija Omiš - Postira što će dodatno povezati otok Brač i tako povećati mobilnost otočana te bolju dostupnost obrazovanju, ali i drugim životnim potrebama.

Navedeni projekt dio je velikog investicijskog ciklusa ulaganja u otočno povezivanje i obnovu malih primorskih luka.

- Možemo reći da je to povijesni projekt za grad Omiš. Dugo smo čekali i pripremali ovaj projekt, više godina. Bio je zahtjevan i kompliciran projekt zbog samog terena i konfiguracije tla, ali evo uspjeli smo i nakon niza godina smo riješili sve probleme koji su bili potrebni za ishođenje građevinske dozvole - rekao je omiški gradonačelnik Ivo Tomasović.

Radovi će krenuti odmah nakon sezone, sredinom 9. mjeseca.

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.