2 min. čitanja

Veterani 4. gardijske brigade očistili podmorje splitske luke

Veterani 4. gardijske brigade očistili podmorje splitske luke
Foto: HRT / Screenshot

SPLIT - Ronilački klub veterana 4. gardijske brigade u proljeće čisti podmorje splitske gradske luke. Iako to čine već četvrtu godinu, smeća i dalje ima, no veseli činjenica da je ovaj put u moru završilo uslijed jakih vjetrova, a ne namjernim bacanjem,.

Najzanimljiviji ulov ovogodišnje akcije čišćenja podmorja splitske gradske luke je velika lampa. Bilo je tu i sunčanih naočala, mobitela, upaljača, poneka guma, no najviše ograda.

- Ove ograde, proteklih godina bi završavale od bure, a ove godine od ovoga zadnjega juga vjerojatno je pobacalo dosta toga u more, a i sami ljudi tijekom sezone, domaći, turisti, ne možemo nikoga optuživati, bacaju različite stvari, pogotovo oplate s brodova otpadaju tijekom lošeg vremena i tako - kazao je za HRT  Ćiro Ugrin, predsjednik Ronilačkog kluba veterana 4. gardijske brigade Split.

Ograde neće na otpad. Vlasništvo su Lučke uprave, pa će ih ispjeskariti i vratiti na lukobrane. Veterani 4. u moru su našli i krupnijeg otpada koji bez dizalice ne mogu izvaditi, no i to će se riješit.

- Mi imamo našeg ovlaštenog koncesionara tvrtku CIAN, pa ćemo sad operativno nakon tih informacija s RK 4. gardijske brigade razraditi to pitanje i naravno pristupiti uklanjanju tog otpada - rekao je Vice Mihanović, ravnatelj Lučke uprave Split.

Osam bivših gardista, danas ronilaca, u nekoliko je dana napunilo nekoliko kontejnera.

- Naišli smo danas, možda ste snimili, netko je renovirao apartman, pa ima i lustera, mobitela, naočala, evo i akumulatora, bicikla - kazao je Aljoša Barbarić iz Ronilačkog kluba veterana 4. gardijske brigade Split.

Luku će čistiti i dogodine, no ova vrijedna ekipa i u Slatinama na Čiovu sudjelovala je u još jednoj akciji čišćenja podmorja.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Kolica iz dućana na dnu splitske Matejuške
0:00 /0:28 1×
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.