1 min. čitanja

Veliki odaziv na besplatne preventivne preglede u organizaciji Grada Makarske i KBC-a Split

Veliki odaziv na besplatne preventivne preglede u organizaciji Grada Makarske i KBC-a Split
Foto: Grad Makarska

MAKARSKA - Dan prevencije tumorskih bolesti, koji je Grad Makarska u subotu organizirao u suradnji s KBC-om Split u makarskom Domu zdravlja, obilježio je veliki odaziv građana. U akciji besplatnih preventivnih pregleda sudjelovali su specijalisti dermatologije, specijalisti za bolesti grla, uha i nosa, oralni patolozi te oralni i maksilofacijalni kirurzi.

Obavljeno je ukupno 427 pregleda, od čega su 62 građana(15%) upućena na daljnju obradu u KBC Split. Zbog velikog odaziva, svi zainteresirani nisu uspjeli obaviti pregled pa će u suradnji s KBC-om biti organizirana još jedna akcija dermatoloških pregleda.

Predstavnicima Grada Makarske u organizaciji su pomagali i volonteri Gradskog društva Crveni križ Makarska, a današnjoj akciji odazvali su se i predstavnici novoosnovane udruge ,,Liga protiv raka Makarska rivijera'' koji su ovom prilikom imali prvo javno predstavljanje.

Dan prevencije tumorskih bolesti nastavak je akcije besplatnih preventivnih pregleda koje je Grad Makarska, u suradnji s Kliničkim bolničkim centrom Split i Medicinskim fakultetom u Splitu, prvi put organizirao 2022. na gradskoj rivi.

I.N.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.