1 min. čitanja

PU primorsko-goranska zabilježila veliki broj vozača koji ne koriste sigurnosni pojas

PU primorsko-goranska zabilježila veliki broj vozača koji ne koriste sigurnosni pojas
Foto: PU primorsko-goranska/Ilustracija

S ciljem smanjenja broja stradalih i ozlijeđenih osoba te većeg stupnja sigurnosti u prometu, policija će i u idućim mjesecima provoditi ovakve ciljane preventivno-represivne aktivnosti


Tijekom kolovoza policijski službenici su u prometu među ostalim akcijama i pojačano nadzirali korištenje sigurnosnog pojasa u vožnji. U tom razdoblju evidentirano je ukupno 433 prekršaja vozača i putnika koji u vožnji nisu koristili obvezni sigurnosni pojas. Od tog broja 410 prekršaja se odnosi na vozače i to 347 osobnih vozila i 63 teretnih vozila, dok je u osobnim vozilima zatečeno 15, a u teretnim vozilima pet putnika . Ukupno su zatečena tri putnika na stražnjim sjedalima koji nisu bili vezani sigurnosnim pojasom.

U mjesečnoj akciji kontrolirano je 1369 vozača, od kojih je 1112 vozača osobnih vozila, 234 vozača teretnih vozila, 11 vozača autobusa te 12 vozača ostalih vozila. Uz to je kontrolirano je 340 putnika u osobnim, 45 u teretnim vozilima i 150 putnika u autobusima. Na stražnjim sjedalima kontrolirano 267 putnika, od kojih je 77 djece.

S ciljem smanjenja broja stradalih i ozlijeđenih osoba te većeg stupnja sigurnosti u prometu, policija će i u idućim mjesecima provoditi ovakve ciljane preventivno-represivne aktivnosti.

- Pozivamo i nadalje sve vozače i putnike na odgovorno ponašanje te obvezno korištenje sigurnosnog pojasa u vožnji vozilima koja u sjedalima imaju tvornički ugrađen sigurnosni pojas - kažu iz PU primorsko-goranske.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.