VELIKA POTRAGA Dubrovčanin o spašavanju kajakaša: "Uspio sam naći dvojicu, nitko ne zna koliko je bilo kajaka"

Na dubrovačkom području traje potraga za tri osobe nestale na kajaku

Od popodnevnih sati na dubrovačkom području traje spasilačko - potražna akcija za tri osobe koje su uslijed nepovoljnih vremenskih uvjeta nestale na kajacima (dva).

Potragom je obuhvaćeno područje kod otoka Lokruma, kao i akvatorij ispred stare gradske luke i Pila na području Dubrovnika, a potraga je proširena i kroz dio Koločepskog kanala prema otoku Koločepu, Orašcu i Zatonu.

U potrazi sudjeluju izletnički lokalni brodovi i brodice, policijsko plovilo i brod Lučke kapetanija Dubrovnik te vatrogasci, izvijestilo je Ministarstvo mora.

Potraga je trenutno bez rezultata, a nastavit će se do noćnih sati te ćemo po zaprimanju novih informacija izvijestiti o daljnjem tijeku spasilačko - potražne akcije.

- Zvala me jedna koncesionarka i ja sam izletio među prvima. Vidio sam nekoliko izvrnutih kajaka, ali problem je što se ne zna koliko ih je izašlo na more, koliko nije. Ja sam uspio naći njih dvoje i vratiti ih nazad - kazao je za DuList Dubrovčanin Dominko Radić koji se također uključio u akciju spašavanja na moru kod Lokruma.

- Nitko ne zna koliko je bilo kajaka, a vanka još ima plutajućih. Još se uvijek traže ljudi, vratio sam dvoje nazad pa opet idem - zaključio je Radić.

Podsjetimo, kod Lokruma je u popodnevnim satima pronađeno nekoliko prevrnutih kajaka, a prema neslužbenim informacijama traga se za više ljudi.

VIDEO Više kajaka se prevrnulo kod Dubrovnika - U tijeku je velika potraga
U tijeku je potraga na moru, odvija se s vanjske strane Lokruma, gdje je pronađeno nekoliko prevrnutih kajaka u kojima nije bilo ljudi. Prema prvim neslužbenim informacijama, traga se za više ljudi. Kako neslužbeno doznaje Dubrovački dnevnik, dio je izletnika, među kojima je i jedno dijete, pronađe…

I.B.