1 min. čitanja

Večeri dalmatinske pisme u Kaštelima  – 22. i 23. srpnja u Kaštel Kambelovcu

Večeri dalmatinske pisme u Kaštelima  – 22. i 23. srpnja u Kaštel Kambelovcu
Foto: Zvonimir Barisin / CROPIX / VDP / Promo

KAŠTEL KAMBELOVAC – Ovogodišnji 24. po redu kaštelanski festival i ove će godine okupiti brojna imena iz svijeta klapske glazbe. Ljubitelji modernijeg klapskog zuka moći će uživati u obradama popularnih skladbi raspoređenih u dvije koncertne večeri.

Prva večer na kaštelanskoj pozornici posvećena je bardu hrvatskog pjesništva Jakši Fiamengu. Zbirka njegovih pjesama doista je impresivna i svrstava ga u jednog od najvažnijih tekstopisaca našeg prostora bilo da se radi o zabavnoj ili klapskoj glazbi. Koncert je tako koncipiran kao spoj ova dva glazbena žanra. U prvom dijelu ćemo čuti a cappella izvedbe njegovih skladbi u interpretaciji klapa Neverin, Luka Rijeka i Cambi. U drugom dijelu programa uz band će nastupiti Marko Pecotić Peco i Katica Marinović s izvedbama njegovih pjesama iz svijeta zabavne glazbe. Na samom početku će se emitirati 10 minutni film o njegovom životu autora Matka Petrića.

Druga večer je natjecateljskog karaktera. U konkurenciji za nagrade publike i stručnog vijeća nastupiti će klape: Armorin, Bistrica, Ćakulone, Elektrodalmacija, Figurin, Kolajna, Kolapjani, Lađarice, Luka Rijeka, Mirabela  Omiš, Neverin, Partenca, Štorija, Vežilica, Vinčace i Zvizdan. Festival će se održati na poljani pokraj crkve Svetog Mihovila u Kaštel Kambelovcu, a program će voditi Frano Ridjan i Mariola Milardović Perić. U nastavku večeri na kambelovačkom Brcu održati će se koncert Alena Nižetića.

Karte se mogu kupiti putem Croatia Ticketsa (online), na recepciji hotela Baletna Škola (Kaštel Kambelovac) i na ulazu sat vremena prije početka koncerta.

Sponzorirani sadržaj

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.