1 min. čitanja

Ususret Danu grada, Makarska je živa i prepuna događanja

Ususret Danu grada, Makarska je živa i prepuna događanja
Foto: Boris Kačan

MAKARSKA - Edukativno pješačkom turom ,,Makarska i točka'' u kojoj osnovnoškolci upoznaju kulturne znamenitosti svoga grada ušlo se u zadnji tjedan uoči ovogodišnje proslave Dana grada koji se obilježava 24. listopada.

U tjednu pred nama Makarane očekuju brojna događanja: sajam mogućnosti na kojem se tradicionalno predstavljaju makarske udruge, književna gostovanja, likovne radionice, predavanja, promocije knjiga, izložbe, koncerti, zelena čistka, zabavni program za najmlađe…

Danas se, kako najavljuju iz Grada Makarske, u gradu održava Sajam mogućnosti, tradicionalno predstavljanje udruga, a večeras u 19,00 sati najavljeno je otvaranje izložbe ''Donesi-odnesi'' - izložbe radova polaznika radionica koje su se kroz 2022. održavale u Gradskoj galeriji Antun Gojak.

U petak 21. listopada dvorana Are bit će domaćin promocije knjige ,,Šuma je moj dom'' Nikole Borića, a u subotu 22. listopada ,,Kisnut će kišobran - priča jedne mame'', autorice Maje Muškić.

Subotnje jutro bit će u znaku Zelene čistke na polutokoku Sv. Petar, a u popodnevnim satima na lukobranu će biti održana radionica ,,Nasmijani kistovi''.

Koncert u povodu Dana grada ove godine održat će se dan ranije 23. listopada, a na Kačićevom trgu nastupit će Daleka obala uz podršku DJ Spajića.

Obilježavanje Dana grada 24. listopada započinje u 9,30 sati promenadom Gradske glazbe, a u 16,00 sati na Trgu 156. brigade učenici Srednje strukovne škole tradicionalno će pripremati mega tortu uz zabavni program.

U dvorani Arte zajednički koncert će održati učenici Glazbene škole Makarska i glazbenih škola gradova prijatelja iz Općine Stari Grad Sarajevo, Budve, Maribora i Kavadaraca.

Događanja se nastavljaju i u srijedu 25. listopada kad slijede predavanje Marinka Tomasovića ,,Tajanstvenost Kotišine između predaje, vjerovanja i činjenica u arheološkim istraživanjima crkve sv. Martina'' u dvorani Arte.

Dan kasnije, 26. listopada, na rasporedu je književno gostovanje Zorana Žmirića u Gradskoj knjižnici Makarska, a 28. listopada promocija knjige ,,Čiji si ti mali'' Marina Srzića u dvorani Arte.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.