UŠTEDE U PODGORI Općina odlučila: “Dvije kune za pola minute tuširanja na plažama”

PODGORA – Općina Podgora donijela je Odluku o određivanju cijene tuširanja na plažama u Općini Podgora. Jedna je to u nizu mjera kojom Općina pokušava vratiti nagomilane dugove bivšeg načelnika, kojeg su na prethodnim izborima kaznili glasači, izabravši novu vlast na čelu s mladom načelnicom Petrom Radić.

Odlukom se utvrđuje cijena od 2 kune za jedno tuširanje na tuševima na plažama u Općini Podgora u trajanju od 30 sekundi, a primjenjivat će se u periodu od 1. lipnja do 30. rujna svake godine, tijekom turističke sezone, navodi se u ovom aktu.

Na ovu se mjeru išlo zbog uštede potrošnje vode jer su neki tuševi imali  potrošnju skoro 4000 kuna, doznaje Makarska danas. Novi će biti solarni i mehanizam je takav da ne može biti kvarova koji su do sada dovodili do curenja i prekomjerne te nepotrebne potrošnje vode.

Podsjetimo, Općina Podgora je prije mjesec dana prva u Splitsko-dalmatinskoj županiji pokazala na što troše javni novac. Klikom na OVAJ LINK građani imaju uvid u svaki plaćeni račun pravne, ali i privatne osobe, datum plaćanja, broj računa, njegov opis i iznos.

– Pored svega ovoga nam je jedino žao što ćete mjesecima, a vjerojatno i par godina, većinom pratiti plaćanje dugovanja i starih računa. Međutim, proračunska transparentnost prevenira neodgovorno djelovanje kao i zloupotrebu javnih sredstava. Ne danas, ne sutra, nego dokad god je netko ne odluči ukloniti sa stranice, a to nemojte dopustiti – poručila je Petra Radić.

Postupak prikupljanja novca iz kasa tuševa obavljati će djelatnici Podgorskog komunalca j.d.o.o. uz suradnju sa djelatnicima komunalnog redarstva Općine Podgora.
Prikupljeni novac je prihod Općine Podgora, a prava i obveze će se naknadno definirati ugovorom, poručili su iz ove općine.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Podgora prva u županiji javno pokazala na što troše javni novac