Usred istarske idile preko noći izniknulo kontejnersko naselje

ISTRA - Vlasnici vila zahtijevaju da se kontejneri uklone prije ljeta, a obratili su se i odvjetnicima. Vlasnik kontejnerskog biznisa tvrdi da buka dnevno traje samo sat vremena te želi surađivati.

Vlasnici vila za odmor u Folićima pored Žminja javili su redakciji portala Istra24 kako je usred njihova sela niknuo kontejnerski deponij koji nesnosno smrdi i ugrožava im turističku djelatnost.

Tvrde da već duže vrijeme vlasnik tvrtke svakodnevno dovozi i odvozi, popravlja i prodaje brodske kontejnere. Budući da su stari, kažu, uzrokuju nesnosan smrad, a prilikom prijevoza stvara se i jaka buka.

Dodatno, kamioni koji dovoze i odvoze kontejnere služe se privatnim putem kojim se vlasnik nema pravo služiti, navode vlasnici u anonimnoj zajedničkoj poruci. Namjene čestica na kojima se kontejneri nalaze ne dozvoljavaju ovu vrstu djelatnosti. Susjedi su se, kažu, obratili i općini Žminj.

Vlasnik kontejnerskog biznisa, Alex Tomišić, govori da razumije susjede kojima njegova djelatnost ometa turističku idilu, ali tvrdi da njegov posao ne stvara buku.

Tvrdi da u ovoj djelatnosti nema buke osim u tih sat vremena dnevno kada kontejneri dolaze i odlaze. Kontejneri se ovdje samo površinski farbaju, bez brušenja, te odvoze na prodaju.

- Jučer smo sjeli zajedno i dogovorili da ćemo naći neko rješenje, možda da pomaknem kontejnere malo više i da postavim nekakvu ogradu protiv buke - rekao je Tomišić.

No, vlasnici vila tvrde da nikakav dogovor nije postignut te zahtijevaju da se kontejneri uklone prije ljeta, odnosno prije zračnog snimanja koje se radi u svrhu najma jer bi na tim fotografijama turisti mogli vidjeti kontejnere i odustati od destinacije.

Obratili su se odvjetnicima i ustanovili da se ova djelatnost ne smije obavljati na poljoprivrenom zemljištu te se nadaju se da će se problem riješiti bez sudskog postupka, piše Istra24.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Svađa zbog pogleda na dvorište
Prije tri godine Ante je kupio kuću čiji prozori gledaju na susjedovo dvorište zbog čega je potom došlo do nesuglasica. Susjed je ceradom zatvorio pogled, a Anti život zagorčava i kravljm balegom. Ante Janko je prije tri godine u Valturi kupio staru kuću čiji prozori gledaju na susjedovo
Kreće rušenje bespravnih objekata na hrvatskoj obali!
U Istri za dva tjedna dana kreće rušenje bespravnih objekata. Stranke su obaviještene, sva rješenja su izdana, a prvi na listi su Umag, Ližnjan i Rovinj. - Na području Istre uklanjat će se 14 objekata. Tri su na području Umaga, pet na području Rovinja i šest na području Ližnjana”, rekao