1 min. čitanja

Uspostavljen prvi direktni željeznički servis iz Rijeke za Austriju

Uspostavljen prvi direktni željeznički servis iz Rijeke za Austriju
Foto: AGCT

RIJEKA - Prvi put pokrenut je kontejnerski željeznički servis koji povezuje riječku luku preko AGCT-a sa gradom Enns u Republici Austriji.  Prvi vlak za kontejnerski terminal Enns (CTE) krenuo je s kontejnerskog terminala Adriatic Gate (AGCT) 11. studenog, objavili su iz tvrtke Jadranska vrata, koja upravlja kontejnerskim terminalom.

Kontejnerskim blok vlakom upravlja Maersk Line, dok CD Cargo Adria pruža željezničke usluge.

- Prvi put u povijesti veliki austrijski  klijenti mogu biti izravno povezani željeznicom s Rijekom preko AGCT-a, pružajući vrijednu alternativnu rutu s pouzdanim tranzitnim vremenima. Uz suradnju svih partnera uključujući Maersk, CD Cargo i CTE Enns, vjerujemo da će ova željeznička usluga ostati uspješna i privući više klijenata.

Nakon prvih izravnih kontejnerskih vlakova za Češku Republiku u svibnju, austrijski servis dodatno doprinosi rastućoj mreži redovitih tjednih kontejnerskih blok vlakova koji već uključuju Srbiju, Mađarsku i Bosnu i Hercegovinu i nastavljaju naglašavati sve veći značaj AGCT-a kao kontejnerske luke za tržišta srednje i jugoistočne Europe - komentirao je izvršni direktor AGCT-a Emmanuel Papagiannakis.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.