2 min. čitanja

USPOREDNE FOTOGRAFIJE Pogledaje kako Zrmanja izgleda ovih dana

USPOREDNE FOTOGRAFIJE Pogledaje kako Zrmanja izgleda ovih dana
Foto: Aleksandar Gospić

Svibanjske kiše donijele su katastrofalne poplave u ovom dijelu Europe, što, nažalost, nije mimoišlo ni Hrvatsku. Područje južne Like posljednja dva tjedna bilo je među najkišovitijim u Europi. Tako je primjerice, samo u Gračacu od početka mjeseca palo preko 500 litara kiše po kvadratnom metru.

Rekordne oborine, tako su donijele i rekordne vodostaje rijeka, poput Zrmanje i Krupe, a dovoljno je vidjeti samo usporedne fotografije sadašnjeg stanja i onog u vrijeme prije poplave, kako bi razumjeli svu snagu prirode.

Impresivnu fotografije ove rijeke koja protječe u blizini granice Like i Dalmacije, snimio je poznati zadarski fotograf Aleksandar Gospić.

"Zrmanja prethodnih dana i Zrmanja inače", napisao je uz fotografije koje prikazuju kako Zrmanja izgleda s istog mjesta, u dvije različite situacije. Na gornjoj fotografiji je, naime, mulj kojeg je Zrmanja u more donijela sa svojeg gornjeg toka, od čega je najviše materijala stiglo iz njene pritoke, Krupe.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

KAKAV PRIZOR Najsjevernija dalmatinska rijeka grmi kroz svoj kanjon
Područje južne Like posljednjih desetak dana bilo je među najkišovitijim u Europi. Tako je u Gračacu od početka mjeseca palo preko 500 litara kiše po kvadratnom metru. Ekstremne oborine na tom području, ali i velike količine koje su pale i u sjevernoj Dalmaciji rezultirale su rekordnim vodostajima…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.