2 min. čitanja

Uspješno saniran lukobran u luci Iž Veli

Uspješno saniran lukobran u luci Iž Veli
Foto: ŽLU Zadar

VELI IŽ - Za potrebe realizacije projekta sanacije postojećeg lukobrana u luci Veli Iž, Grad Zadar, Upravni odbor za gospodarstvo, obrtništvo i razvitak otoka se prijavio na Javni poziv za dostavu prijedloga projekata za Program razvoja otoka u 2023. godini Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u partnerstvu s Županijskom lučkom upravom Zadar.

Odlukom o odabiru projekata, odobrena su sredstva za financiranje projekta u iznosu od 76.000,00 eura, a Grad Zadar je izdvojio i dodatnih 30.000,00 eura vlastitih sredstava.

Županijska lučka uprava Zadar, kao operativni nositelj projekta, financirala je izradu projektne dokumentacije te preuzela obvezu financiranja preostalog iznosa do visine ukupne investicije od 129.368,48 eura, čime je zaokružena financijska konstrukcija za realizaciju projekta.

Sanacija lukobrana bila je neophodna zbog višestrukih oštećenja istog. Naime, betonske ploče su bile popucale, a na mjestima je nastao prekid te mul više nije bio u kontinuitetu. Također kameni nabačaj završio je razasut u moru i ugrožavao plovni put.

Radovi na sanaciji obuhvatili su izvedbu novog zaštitnog kamenometa tj. školjere te betonske staze na strani lukobrana prema luci.

Izvođač radova je Obrt Mini gradnja Golem,  OBRT MINI GRADNJA GOLEM, vl. Renato Golem, stručni nadzor obavljao je PI konzalting d.o.o. iz Starigrad Paklenice, a izvedbeni projekt odradio je Geotehnički studio d.o.o. Zadar.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.