2 min. čitanja

''Uskrs u Primorju'' poziva na uživanje u zelenim i mirisnim dubrovačkim Gornjim selima

''Uskrs u Primorju'' poziva na uživanje u zelenim i mirisnim dubrovačkim Gornjim selima
Foto: Grad Dubrovnik

DUBROVNIK - Idući vikend, 1. i 2. travnja 2023., rezervirajte za posjet dubrovačkim gornjim selima gdje će se održati manifestacija ''Uskrs u Primorju 2023.'', pozivaju iz Grada.

Uz brojna događanja, od seoskih igara, glazbenih nastupa, prodaje domaćih proizvoda, gastro ponudu lokalnih OPG-ova do aktivnog boravka u prirodi uz otkrivanje skrivenih kutaka dubrovačkih sela.

Dvodnevni program počinje u subotu 1. travnja s dvije pješačke ture ''Putevima naših predaka''. Prva je Osojnik – Ljubač, duga 4 kilometra, a druga ''oraška'' od Vrtova sunca do atrakcije akumulacijskog jezera te povratak i susret ispod platana, duga oko 2 i pol kilometra.

Obje kreću u 13 sati, uz stručno vodstvo, a potrebno se prethodno prijaviti, do četvrtka 30. ožujka, na e-mail: tic.pile@tzdubrovnik.hr.

Osiguran je i besplatni prijevoz, s polaskom s Pila u 12:30 sati, uz zaustavljanje na stanicama Tommy, Robna kuća Srđ, Komolac i Mokošica.

Tko želi naučiti plesti pomice i pengati jaja radionica će biti organizirana u poslijepodnevnim satima u subotu, od 15 do 18 sati u Ljupču, ispred Doma. Tu će se moći kupiti i domaći autohtoni proizvodi lokalnih OPG-ova, poput poma, pinica, penganih jaja, meda, ulja, vina, povrća, rogača, džemova, prirodnih melema, sadnica te  prigodni uskrsni ukrasi Udruge osoba s invaliditetom 'Prijatelj'.  

Ljubač će u subotu popodne odzvanjati glazbom, od onih najmlađih iz KUD-a ''Marko Marojica'' Župa Dubrovačka i KUD-a ''Sveti Juraj'' Osojnik do Ženskog vokalnog ansambla VALDINOCE Orašac, Trija Estam, Limene glazbe Zaton i DJ-a Vjeverice.

Drugog dana, u nedjelju 2. travnja, u 15 sati na Osojniku počinju seoske igre za djecu, žene i muškarce. Sposobnost i snaga moći će se okušati u tradicionalnim igrama poput trčanja u vrećama, nošenja jaja na kuhači, potezanja konopa, a sve uz pratnju DJ-a Vjeverice, dok je u 17 sati dodjela nagrada i koncert grupe Viva.

A kome je draže sjesti i jesti, seoska domaćinstva gornjih dubrovačkih sela pozivaju vas sve subote i nedjelje u travnju da u njih objedujete, uz posebnu ponudu jela i prethodnu rezervaciju, obavještavaju iz Grada.

Program ''Uskrs u Primorju'' organiziraju Grad Dubrovnik i Turistička zajednice grada Dubrovnika i pozivaju u đir i uživanje u zelenom i mirisnom okruženju dubrovačkih Gornjih sela.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.