2 min. čitanja

Uskoro se gradi luksuzni resort u Primoštenu

Uskoro se gradi luksuzni resort u Primoštenu
Foto: Boris Kačan

PRIMOŠTEN - Pandemija i sveopća gospodarska kriza odgodile su mnoge investicije pa tako i onu najveću turističku u Šibensko-kninskoj županiji. Inozemni ulagači namjeravali su u Primoštenu izgraditi i prošlo ljeto otvoriti luksuzni resort, no zbog poznatih okolnosti investicija nije još realizirana. Prema najnovijim najavama iz općine Primošten, radovi bi ipak trebali početi ujesen ove godine.

Ono što je sad tek pusti dalmatinski krš, u bliskoj budućnosti trebalo bi biti luksuzno turističko naselje Prim Bay Resort. Uz hotel visoke kategorije s 250 soba bit će tu i ostali smještajni objekti.

- Nekih 50-ak apartmana, vrlo reprezentativnih, 5 zvjezdica, 39 ekskluzivnih vila na razini 5 zvjezdica i oko 130 obiteljskih apartmana, između 1000 i 1200 kreveta. Izuzetan potencijal i korak naprijed za općinu Primošten - kaže načelnik općine Primošten Stipe Petrina.

Posebice stoga jer nakon privatizacije primoštenske hotelske tvrtke, mađarski vlasnici više od 20 godina nisu obnovili 2 od ukupno 3 preuzeta hotela. A bez hotelskih kapaciteta, nema ni ozbiljnog turističkog razvoja.

- Hotelska industrija povećava kvalitetu usluge, obogaćuje sadržaj ponude. Imat ćemo wellness, sport, sportske sadržaje, bazene, beach barove - na taj način se jedino može povećati dnevna potrošnja turista i produžiti turistička sezona, što je u principu cilj i općine Primošten - dodaje direktorica TZ Primošten Mia Pešić.

Investitorima je izdana lokacijska te brojne građevinske dozvole jer je projekt podijeljen u više faza. A prema dogovoru s lokalnom vlašću, kreditirali su i izgradnju kanalizacijskog sustava u zoni gradnje turističkog naselja.  

- Još da dođe struja i općina je napravila sve što je bila u obvezi - dodaje Petrina.

Investiciju od 30-ak milijuna kuna za gradnju infrastrukture, općina počinje vraćati tek kada turističko naselje profunkcionira, a dio će se obračunati kroz komunalni doprinos i naknadu. Kada su, uoči pandemije, investitori predstavljali projekt u Primoštenu, predviđeni rok za dovršetak luksuznog turističkog naselja bio je oko godinu i pol od početka gradnje, donosi Regionalni dnevnik.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.